hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karpuz Besin Değeri: Karpuz Kaç Kalori?

    Karpuz Besin Değeri: Karpuz Kaç Kalori
    expand

    En sevilen yaz meyvesi olarak öne çıkan karpuz özellikle sıcak havalarda ve yağlamak için birebirdir. Diğer yandan lezzeti ve sulu yanı ile birlikte keyifli bir şekilde tüketilir. Bu meyve türünün önemli bir kısmı sudan oluştuğu için ise düşük kaloriye sahiptir. Böylece diyet yaparken ya da kilo vermek için farklı amaçlar altında sağlıkları içinde tüketilebilir. 100 gram içerisinde bakıldığı zaman karpuz 30,4 ile kcal olarak öne çıkıyor. Elbette çok fazla abartmamak suretiyle meyve olarak önerilebilecek diyet ürünleri arasında geldiğini söylemek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karpuz Besin Değeri: Karpuz Kaç Kalori?

    Besin değerleri açısından ele alındığında karpuz önemli meyve türleri içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda 100 gram üzerinden bakıldığı zaman birçok farklı besin değeri rakamlar üzerinden öne çıkmaktadır;

    - 30,4 kcal
    - 7,6 gram karbonhidrat
    - 0,61 gram protein
    - 0,3 mg Demir
    - 7 mg kalsiyum
    - Toplam yağ 0,2 gram

    Bu şekilde yukarıda verilen besin değerleri ile birlikte aynı zamanda C vitamini ve kalsiyum ile magnezyumda olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebepten dolayı hem kilo aldırmayan hem de sağlıklı meyve çeşitleri arasında yer almaktadır.

    Bir Ay Şeklindeki Dilim Karpuz Kaç Kaloridir?

    Karpuzlar genel çerçevede boyutlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak yine de aşağı yukarı birbirine benzer bir yapıya sahip oldukları için, bir ay şeklindeki dilim karpuzun kaç kalori olduğu anlaşılabilir. Bir porsiyon karpuz konusunda olan dilim için, 45 kcal olduğunu söylemek gerekir. Ancak bir ince dilim karpuz ise 90 kcal’dir.

    Aynı şekilde bir orta dilim Karpuz 105 kcal şeklinde öne çıkıyor. Bir kalın dilim karpuz ele alındığında ise yaklaşık olarak 130 kcal geldiğini söylemek mümkün. Bu kriterler doğrultusunda gün içerisinde bir porsiyon ya da bir orta dilim Karpuz tüketilebilir. Ancak yine de buna çok fazla abartmamak gerektiğini söylemek mümkün.

    Bir Dilim Karpuzda Ne Kadar Şeker Var?

    Özellikle diyet yaparken en önemli unsurlar içerisinde şekere dikkat etmek gelir. Çünkü tüketilen birçok farklı meyve türünde önemli oranda şeker çeşitleri bulunmaktadır. Bu kapsamında merak edilen meyveler içerisinde ise Karpuz yer alır.

    Tek bir dilim karpuz tüketimi gerçekleştiği zaman ise Bunun içerisinde 10 gram şeker yer almaktadır. Bunların bir kısmı fruktoz bir kısmı glikoz olarak öne çıkar. Elbette Bunlar doğal şekerdir ve abartılmadığı sürece düzenli olarak gün içerisinde karpuz tüketim imkanı verir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow