hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ispanak Besin Değeri: Ispanak Kaç Kalori?

    Ispanak Besin Değeri: Ispanak Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    A, B, C, E gibi vücut sağlığı için çok önemli vitaminleri içeren ıspanak, en yararlı sebzeler içinde yer alır. Kış aylarında mutfaklarda çok önemli bir yer tutan ıspanak aynı zamanda demir, fosfat, magnezyum gibi mineraller de içerdiğinden çok değerlidir. Kış aylarında daha güçsüz olan bağışıklık sistemini güçlendirmesi için de sizi çeşitli hastalıklara karşı korur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ispanak Besin Değeri

    Ispanak, A, E, C, K vitamini, kalsiyum, folik asit, demir, magnezyum, potasyum içeriği oldukça yüksek olan bir sebzedir. Antioksidan ve lif özelliği bakımından da kalp, kanser ve rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

     Ispanak yemeğinin içinde % 36,70 karbonhidrat, % 29,80 yağ, % 16,36 protein bulunur. 1 orta boy porsiyon ıspanak yemeğinin içinde 133,20 kalori bulunur. Ispanak yemeği içeriğinde ise, 10,00 Karbonhidrat (g), 8,12 yağ (g), 4,19 lif (g), 4,46 Protein (g), 918,55 potasyum(mg), 174,07 Kalsiyum (mg), 72,54 C Vitamini (mg), 294,58 Sodyum (mg), 1008,13 A Vitamini (ui), 5,54 ve demir bulunur.

    Ispanak Kaç Kalori?

    Zeytinyağlı Ispanağın 100 gramının içinde ortalama olarak 41 kcal kalori, aynı zamanda da 1 Porsiyon yani 275 gram Zeytinyağlı Ispanakta ise, 113 kalori bulunur. Zeytinyağlı ıspanak, E ve K vitaminleri ve lif bakımından en zengin besinler arasında yer alır.

    Bir tabak Pirinçli Ispanak Kaç Kalori?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    100 gr kadar haşlanmış ıspanağın besin değerlerinden olan karbonhidrat miktarı 4.3 gr, protein ve yağ miktarı 2.5 gr miktarı da 3 gr olarak belirlenmiştir. 1 tabak kadar pirinçli ıspanak yemeğinin kalori değeri ise, yaklaşık olarak 340 kalori olarak bilinir. 130 gr pirinçli ıspanak yemeğinin kalori değeri de yaklaşık olarak 170 kaloridir.

    Taze Ispanak Kaç Kalori?

    Ispanak oldukça düşük kaloriye sahip olduğundan diyet yapan kişilere özellikle tavsiye edilen besinler içinde yer alır. 100 gram çiğ ıspanağın içinde ise, yaklaşık olarak 17 kalori bulunur. Ispanak yemeğinde kullanabileceğiniz bir porsiyon ıspanak da ortalama olarak 26 kalori barındırır.

    Bu kalori miktarı nedeni ile öğünlerinde ıspanak kullanarak, diyet yapan kişinin bir öğünde tüketilebileceği en uygun gıdalar arasında yer alır. Diyetinizde ıspanağı, öğlen ana yemeği olarak da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu ürünün içerdiği lifler sayesinde metabolizmanızın da çok daha hızlı çalışması sağlanır.

    Kıymalı Ispanak Kaç Kalori?

    Ispanağın faydalı mineral ve vitaminleri kıymanın içerdiği protein ile birleştiği zaman çok daha faydalı ve lezzetli bir ana yemek ortaya çıkar. Ama yemekte kullanılan yağ ve kıymanın da katkısı sonucunda bu yemekte kalori oranı biraz artabilir.

    Orta boy porsiyon olarak tanımlanabilecek bir 220 gram kıymalı ıspanakta yaklaşık olarak 162 kalori bulunur. 1 çorba kaşığı kıymalı ıspanak ise ortalama 7 kaloridir. 100 gram kıymalı ıspanak yediğiniz zaman ortalama olarak 73 kalori tüketmiş olursunuz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow