hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamsi Besin Değeri: Hamsi Kaç Kalori?

    Hamsi Besin Değeri: Hamsi Kaç Kalori
    expand

    Balık dünya çapında en sağlıklı besin kaynakları arasında gelir. Aynı zamanda beyaz et olarak da bilinen balıklar, birçok farklı vitamin ve minerale sahiptir. Özellikle Türkiye'de hamsi en çok tüketilen balık türleri arasında yer alır. Karadeniz başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'den de çıkarılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun yanı sıra porsiyon açısından bakıldığında hamsinin 100 gramı içerisinde 210,1 kcal bulunmaktadır. Bu kaloriye dikkat etmek suretiyle hafta içerisinde ne kadar hamsi balığının yenmesi gerektiği elde edilebilir. Özellikle de bu durum diyeti olanlar için büyük bir potansiyel teşkil etmektedir.

    Hamsi Besin Değeri: Hamsi Kaç Kalori?

    Hamsi kızartmak ya da fırına vermek üzerinden birçok değişik biçimlerde tüketilebilir. Aynı zamanda hem tek başına hem de pilavla veya farklı yiyeceklerle bir araya getirilerek de hazırlanabilir. En sağlıklı ve aynı zamanda yaygın tüketilen balık türleri içerisinde bulunmaktadır. O yüzden hamsi besin değeri üzerinden kaç kalori olduğu büyük öneme sahiptir.

    100 gram üzerinden bakıldığı zaman hamsi 210,1 kcal ortaya çıkarır. Bu gramaja bakmak suretiyle hamsi tüketirken alınacak olan kalori doğrultusunda miktar hesaplaması yapılabilir. Özellikle hem sağlıklı beslenmek hem de diyet yapmak konusunda mutlaka programda olması gereken bir besin kaynağıdır.

    Hamsi Besin Değerleri

    Aynı şekilde yine porsiyon miktarı olarak 100 gram ele alındığında hamsi içerisindeki besin değerleri buna uygun biçimde ortaya çıkarılabilir.

    - 210,1 kcal
    - Toplam yağ 10 gram
    - Doymuş yağ 2,2 gram
    - Kolesterol 85 mg
    - Sodyum 3,668 mg
    - Potasyum 544 mg
    - Protein 29 gram
    - Demir 4,6 gram
    - Kalsiyum 232 m
    - D vitamini 69 IU
    - B6 vitamini 0,2 mg
    - Magnezyum 69 mg

    Görüldüğü gibi söz konusu balık türleri olduğu zaman öne çıkan besin değerleri oldukça önemlidir. Bu doğrultuda ülkenin her yanında bulunabilecek olan hamsi bu değerleri üzerinden haftalık şekilde düzenli olarak tüketilmelidir.

    Hamsi Balığının Faydaları Nelerdir?

    Vücudun kış aylarında ihtiyaç duyduğu birçok besin kaynağını barındırmasıyla hamsi önemli bir yere sahiptir. Bunlar içerisinde A, B1, B2 ve D vitaminleri önemli yer taşır. Böylece bağışıklık sistemine güçlendirmek ve daha sağlıklı şekilde dış etkiye karşı korunma sağlanır.

    Kalsiyum ve fosfor bakımından da güçlü olduğu için kemikleri güçlendiren bir etki oluşturur. Omega-3 bakımından zengin bir yapıya sahip olduğundan dolayı kalp krizi riskini azaltır, kolesterolü düşürür ve iltihaplanma gibi durumları iyileştirme özelliği verir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow