hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bal İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir? Balın Vücuda Sağladığı Yararlar Nedir?

    Bal İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir Balın Vücuda Sağladığı Yararlar Nedir
    expand

    Bal insan sağlığı için en önemli besinlerden biridir. Besleyici olması ve şeker ilavesiz hazırlanması pek çok kişinin tüketebilmesini sağlamaktadır. Bal çiçeklerden alınan doğal özler ile hazırlanmaktadır. Bu sayede sağlıklı bir vitamin akışı oluşmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğal şekilde hazırlanan bal içerisinde rafine şeker bulunmamaktadır. 1 gr bal içerisinde 3,34 kcal yer almaktadır. 1 çay kaşığı bal 15,2 kcal, 1 yemek kaşığı bal 63,24 kcal olarak belirlenmiştir. Çok fazla kişi istediği miktarda tüketerek kalori alımını değiştirmektedir.

    Bal Kaç Kalori?

    Balın besin değerleri ve kalori oranı oldukça fazla kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle kahvaltıların olmazsa olmaz ürünlerinden biri olan bal için 1 çay bardağı oranı yaklaşık 304 kaloriye tekabül etmektedir. 1 çay kaşığında 15,2 kcal bulunmaktadır. Bal tüketmeyi sevenler için 1 yemek kaşığı bal içerisinde ise 63,24 kcal yer alır. Güne başlarken enerji veren bu besin tüketildiği miktarda kalori sağlamaktadır. Tamamen doğal olan bu besin içeriği sayesinde vücudun bağışıklık sistemi de kuvvetlenmektedir. Bal hastalıklardan koruyan en sağlıklı besin olarak bilinmektedir.

    Bal İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir Balın Vücuda Sağladığı Yararlar NedirBalın Besin Değerleri Nedir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balın besin değerleri 100 gr için;

    330,40 kcal

     %8,24 Karbonhidrat (g)

     %0,04 Protein (g)

     %0,02 lif (g)

     %0,40 Sodyum (mg)

     %5,20 potasyum (mg)

     %0,60 Kalsiyum (mg)

     %0,04 Demir, yer almaktadır.

    Balın Vücuda Sağladığı Yararlar Nedir?

    Bal insan sağlığı için en önemli besinler arasında yer almaktadır. Kalsiyum ve magnezyum desteği oluşturan bu besin aynı zamanda kemik gelişiminde de yararlıdır. Kalori oranına göre enerji akışı sağlar. Bunun yanında fenolik madde ve enzim içeren besleyici özellikler bulunmaktadır.

    Rafine şekerin bulunmaması da diyabet hastaları için oldukça faydalıdır. Bal günlük hayatta enerji kazandıran doğal ürünlerden biridir. Sabah kahvaltılarında ve çeşitli tatlı tariflerinde de şeker yerine bal kullanılmaktadır. Bal insanların daha enerjik ve dinamik olmalarına yardımcı olan bir besindir.

    Bal İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir?

    Bal içerisinde birden fazla vitamin bulunmaktadır. Özellikle aminoasit ve protein bakımından zengin olan bal vücudun hormon dengesini koruyacak vitaminler içermektedir. Mide asidini önleyen minerallere sahiptir. Aynı zamanda mide rahatsızlıklarına ve yanmalarına iyi gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karbonhidrat oranı azdır. Bu nedenle protein desteği sağlar. Bal kalsiyum açısından da zengin olan besinlerden biridir. Sağlıklı ve enerjik kalmak isteyenlerin sıkça tüketmesi önerilen besin grubu içerisinde yer alır. Bal en sağlıklı, doğal ve organik tatlı ihtiyacını karşılayan besinlerden biri olarak bilinir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow