hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En-Nafi̇ Ne Demek? En-Nafi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    En-Nafi̇ Ne Demek En-Nafi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    En Nafi Allah'ın (cc) en güzel sıfatlarından biridir ve hem anlamı hem de faziletleri kulları için çok kıymetli bir isimdir. En Nafi ismi fayda veren şeyi yaratanın Allah (cc) olduğu ve tüm mahluklara fayda sağlayan olduğu şeklindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En-Nafi Ne Demek?

    Esma ül hüsna Allah'ın (cc) en güzel isimlerinin yer aldığı bir listedir ve bu isimlerden biri de En Nafi olarak karşımıza çıkar. En Nafi isminin anlamı o, fayda veren şeyi yaratandır demektir. Sürekli olarak bütün mahlukata fayda ve hayır sağlayan şeklinde de anlamı olan En Nafi ismi kullar için çok hayırlı bir isimdir.

    Allah'ın (cc) en güzel ve çok güzel isimlerinden biri olan En Nafi fayda veren şeyleri yaratan anlamına da gelir. Allah (cc) sürekli yarar sağlayan ve fayda veren şeyleri yaratan bir güç olarak görülür. İstediği kuluna fayda ve yarar sağlayan anlamına da gelir.

    En-Nafi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    En-Nafi ismi Allah'ın (cc) bir ismidir ve bu isimde de diğer 98 isminde olduğu gibi hem güzel anlamlar hem de hayırlı faydalar bulunur. En Nafi isminin Türkçe anlamı yaratmasında hikmetler bulunan, sürekli yaratan ve kulların diğer kullarına fayda vermesini sağlayan demektir. En Nafi isminin anlamı kıymetli olduğu gibi faziletleri de çok kıymetlidir.

    En nafi esmasını zikreden ve zikretmeye devam eden kişiler hangi işe başlarsa başlasın o işte başarı elde eder. En Nafi esmasına devam eden kişilerin maddi ve manevi eksiklikleri Allah'ın (cc) izni ile ortadan kalkar. Huzurlu yaşamak, kendini hem maddi he de manevi huzurlu, güçlü hissetmek için En Nafi esmasının zikredilmesi önerilir.

    En-Nafi Faydaları Nelerdir?

    En Nafi ismini zikreden kişiler işlerinde başarı elde eder ve her işlerinde de kazanç elde ederler. Maddi ve manevi tüm sıkıntıların son bulmasına vesile olan En nafi esması özellikle cuma günlerinde zikredilmesi hayırlı olan bir isimdir.

    En-Nafi Sıfatının Zikir Günü Hangi Gündür?

    Allah'ın (cc) güzel sıfatları arasında yer alan En Nafi sıfatı samimi ve içten bir şekilde zikredilmelidir. Allah'ın (cc) isimlerinin anlamlarını ve faziletlerini bilerek zikretmek daha hayırlı olmaktadır. En Nafi esmasının zikir günü cuma, zikir saati de zühre olarak karşımıza çıkar.

    En nafi isminin zikir sayısı 201 olarak tespit edilmiştir. Zühre saatinde ve cuma günü en az 201 adet olacak şekilde En Nafi isminin zikredilmesi daha etkili olmasını sağlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA