hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Veli̇yy Ne Demek? El-Veli̇yy Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Veli̇yy Ne Demek El-Veli̇yy Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Veliyy kelime anlamı bakımından yardımcı olan, dost anlamlarına gelmektedir. İnsanı ve dini açıdan derin ve etkili anlamları olduğundan zikredilmesi de oldukça faziletli bir esmadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Veliyy Ne Demek?

    Allah'ın (cc) 99 isminin de anlamı çok güzeldir ve faziletleri de birbirinden kıymetlidir. El Veliyy ismi de bu sıfatlardan biridir ve Allah'ı (cc) daha yakından tanımak, ona daha yakın hissetmek için öğrenilmesi gerekir. Kelime anlamı açısından dost, yardımcı anlamını taşıyan El Veliyy esması insanlar için önemli anlamları bünyesinde barındırır.

    Allah'ın (cc) mü'min kullarına dost olduğu ve onlara yardım ettiği anlamına gelen El Veliyy esması zikir bakımından da çok kıymetlidir. Allah (cc) sevdiği kullarının dostudur ve onlara her zaman yardım eder. Sıkıntı ve darlıklarını bilir ve onları ortadan kaldırır. Onları iyi işlere hakim kılar ve karanlık işlerden de uzak durmalarını sağlar. Allah (cc) iman edenlerin velisidir ve onları karanlıklardan nura çıkarandır.

    El-Veliyy Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Veliyy esması Allah'ın (cc) sevdiği kullarının dostu olduğu ve onları iyi işlerde vakıf kıldığı anlamına gelmektedir. Mümin kullarına dost olan ve onlara yardım eden anlamına gelen El Veliyy esması Allah (cc) ile ilgili birçok düşünceye de sahip olmamızı sağlar. Allah (cc) sevdiği kullarını nurlandırır ve onları iyi işlere yaklaştırırken kötü işlerden de uzak olmalarını sağlar.

    El Veliyy esmasının faziletleri arasında iyi bir kul olmak vardır. İyi işler başarmak ve hayırlı kullardan olmak isteyen kişilerin El Veliyy ismi şerifini sık sık okumaları önerilmektedir. El Veliyy esmasını her cuma gecesinde 1000 kere okuyan kişiler Allah'ın (cc) veli kullarından olur. Uykusunda korkan ve uyku problemi çeken çocuklarından bundan kurtulması için de 46 defa El Veliyy esmasının okunması gerekir.

    El-Veliyy Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan El Veliyy sıfatlı veli bir kul olmak için okunması gereken esmalar arasındadır. Okumalar ile beraber kulların işleri hayırlı bir hal alır ve tüm işler yolunda gitmeye başlar. El Veliyy esmasını doğru şekilde ve doğru sayıda okuyan kişilerin istekleri gerçek olur ve dilekleri de kabul görür. El Veliyy esmasını okuyan kişiler iyi işler yaparak günahtan ve haramdan da uzak olurlar.

    El-Veliyy Zikir Saati Nedir?

    El Veliyy esması çok hayırlı bir zikirdir ve Müslüman kullar tarafından okunması gerekir. El Veliyy isminin zikir sayısı 46, zikir günü de salıdır. El Veliyy ismi şerifinin zikir saati ise merih olarak karşımıza çıkar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow