hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Vehhab Ne Demek? El-Vehhab Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Vehhab Ne Demek El-Vehhab Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Vehhab esması Allah'ın (cc) 99 isminden biridir. El Vehhab isminin anlamı karşılıksız hibeler veren, ihsanı çok fazla olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Vehhab Ne Demek?

    Allah'ın (cc) esmaül hüsnada yazan El Vehhab ismi hem anlamı hem de faziletleri açısından önemli bir ismi şerif olarak karşımıza çıkar. El Vehhab Allah'ın (cc) 99 isminden birdir ve anlamının bilinmesi önemlidir. Bu esmaları zikretmek ve faziletlerinden yararlanmak da çok önemlidir. El Vehhab ismi şerifinin Türkçe anlamı ihsanı bol, ihsanı çok fazla olan ve karşılıksız hibeler veren demektir.

    Kur'an'da da geçen El Vehhab ismi bolca veren, kullarını kötü durumda bırakmayan demektir. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek her zaman önemlidir ve çok sevaptır. Gününüzün güzel geçmesi ve hayırlı bir insan olmak için sık sık Allah'ın (cc) isimlerini zikretmelisiniz.

    El-Vehhab Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Esma ül hüsnada yer alan 99 isimden biri de El Vehhab ismi olarak karşımıza çıkar. Allah'ın (cc) isimlerini öğrenerek onunla ilgili bilgi ve fikir sahibi olmak mümkündür. Sevap kazanmak, imanı bol olmak ve kalbi nurlandırmak için El Vehhab ismini zikretmek mümin kullara önerilir.

    El Vehhab isminin Türkçe anlamı karşılıksız ihsanda buluna, bolca veren, karşılıksız nimetler sunan ve yarattıklarına bol bol veren demektir. El Vehhab esmasının faziletleri arasında maddi sıkıntılardan kurtulmak ve rızkın artması vardır.

    Darda ve sıkıntıda olan kişiler, borcu bulunanlar El Vehhab ismini zikrederse rızıkları artar ve borçlarından da Allah'ın (cc) izni ile tez vakitte kurtulur. İnsanlara karşı daha heybetli ve güçlü olmak isteyenler de El Vehhab ismini zikretmelidir. Allah'ı (cc) daha iyi tanımak ve ona daha yakın hissetmek için El Vehhab ismini zikretmelisiniz.

    El-Vehhab Zikretmenin Faydaları Nelerdir?

    El Vehhab esmasının faydaları arasında helal kazanç ve rızık artması vardır. Borçlarından kurtulmak ve daha rahat bir hayat yaşamak isteyenler El Vehhab ismini zikretmelidir. El Vehhab ismini zikrederseniz daha iyi bir insan olursunuz ve Allah'ın (cc) nimetlerinden bol bol faydalanabilirsiniz.

    El Vehhab ismini sabahları zikrederseniz ve evden öyle çıkarsanız gününüz hayırlı ve başarılı geçer. El Vehhab ismini zikreden kişiler borçlarından kurtulur ve daha hayırlı bir insan olur.

    El-Vehhab Esmasının Zikir Sayısı Kaçtır?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Vehhab isminin zikir günü cuma günüdür. Eğer cuma günleri El Vehhab esmasını zikrederseniz sizin için daha hayırlı olur. El Vehhab isminin zikir sayısı 14'tür. Zikir saati ise zühre olarak karşımıza çıkar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow