hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Vali̇ Ne Demek? El-Vali̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Vali̇ Ne Demek El-Vali̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El Vali isminin ilk anlamı kainatı kusursuz ve eksiksiz bir şekilde yöneten anlamındadır. El Vali esmasının ikinci anlamı ise yerlerin ve göklerin tek sahibi olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Vali Ne Demek?

    El-Vali esması Allah'ın (cc) esma ül hüsnada yazan isimlerinden biridir ve anlamı da oldukça hayırlıdır. El Vali esmasının ilk anlamı kainatı eksiksiz ve kusursuz yöneten demektir. Dünyadaki ve evrendeki her şey kendi içinde bir düzene sahiptir. Allah (cc) her şeyi birbiriyle uyumlu yaratmıştır ve onun yaratışında ne bir eksik ne de bir fazla bulunur.

    El Vali esmasının ikinci anlamı ise yerlerin ve göklerin tek sahibi olan demektir. Bakara suresinin 115. ayetinde doğunun ve batının tek sahibinin sadece Allah (cc) olduğu bildirilmektedir. Yerdeki ve gökteki mülk Allah'ındır (cc) ve onun iradesindedir.

    El-Vali Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Vali isminin anlamı Allah'ın (cc) her şeyden haberdar olduğu ve her şeyi kontrolü altında tuttuğu anlamındadır. El Vali, Allah Teala'nın isimlerinden biridir ve zikir olarak anılması da kişilere çok fazla fayda sağlamaktadır. El Vali ismini zikreden kişiler çok fazla faydasını görür. Makamı ve mevkisinin yükselmesini isteyen kişilerin El Vali esmasını zikretmeleri önerilir.

    Gece ve gündüz vakitlerinde 1000 kere El Vali esmasını okuyan ve zikreden kişiler veli kullardan olur ve evliyalar ile görüşme imkanına sahip olur. Hayattaki her şey insanlarda büyük bir merak uyandırabilir ve bundan dolayı El Vali esmasını zikredebilir. El Vali esmasını zikreden insanlar her şeyi daha kolay bir şekilde anlar ve farkındalıkları da yüksek olur.

    El Vali İsminin Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Vali ismini geceleri ve gündüzleri 1000 kere okuyan kişiler veli kullar arasında olur. İyi insanlarla karşılaşmak ve iyi ameller işlemek için el vali isminin zikredilmesi önemlidir. Fazileti ve faydası en yüksek isimler arasında olan El Vali esmasının makam ve mevki için de okunması önemlidir. El Vali ismini zikreden kişiler başarılı olurlar.

    El-Vali Esmasının Zikir Günü ve Sayısı Nedir?

    El Vali kainatın bütün işlerini tek başına yöneten, yardım eden ve koruyup gözeten anlamlarına gelmektedir. El vali isminin zikir sayısı 47, zikir günü de cuma günüdür. El Vali ismini okuyacak olan kişilere en faziletli olduğu gün cuma günüdür. El-Vali esmasını El Vali ya da Ya Vali olarak cuma günleri en az 47 kez okumak en hayırlısıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA