hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Vahi̇d Ne Demek? El-Vahi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Vahi̇d Ne Demek El-Vahi̇d Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Vahid esması eşi ve benzeri olmayan anlamına gelen bir esmadır. Allah'ın (cc) eşi ve benzeri olmadığını, tek olduğunu anlatan esması El-Vahid olarak karşımıza çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Vahid Ne Demek?

    Esma-ul husnada yer alan ve güzel isimlerden biri olan El-Vahid anlamı merak edilen esmalar arasında yer almaktadır. El Vahid ismi Allah'ın (cc) tek ve biricik olduğunu, hiçbir eşi benzeri olmadığını anlatan bir isimdir.

    Tek olan ve kendisinden başka ilah olmayan anlamına da gelen El-Vahid esması tek yaratan olarak anlamlandırılmıştır. El Vahid esmasının anlamını bilmek zikrederken de hissederek zikretmek bakımından önemlidir. Allah'ın (cc) tek ve bir olduğunu kabul etmek imanı arttırmak açısından önemlidir.

    El-Vahid Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Vahid esmasının zikredilmesi ve okunmasının alışkanlık haline getirilmesi Müslümanlar için önemlidir. El Vahid esması rızıkların bollaşmasına ve sıkıntıların yok olmasına yardım eden bir esmadır. Eğer bir korkunuz varsa ya da sıkıntılı bir durum içindeyseniz sık sık El Vahid esmasını zikretmelisiniz.

    Bu sayede korkularınızdan kurtulursunuz ve sıkıntılarınız da kolay bir şekilde son bulur. El Vahid esması insanlardan uzak ve huzurlu bir şekilde yaşamayı sağlayan esmalar arasındadır. Kötülüklerden uzak olmak, iyilik yapmak ve sevap artırmak için de El-Vahid esmasının okunması önerilir.

    Eğer 1000 kere El Vahid esmasını zikrederseniz muratlarınıza kavuşur ve daha mutlu bir hayat yaşarsınız. Namazlardan sonra 63 kere zikredilmeye devam edilen El Vahid esması kişinin nurlanmasına da vesile olur. Esma ül hüsna da yer almasından dolayı El Vahid esmasının zikredilmesi faziletlidir.

    El-Vahid Esmasının Faydaları Nelerdir?

    5 vakit kılınan namazlardan sonra 63 kere 'Ya vahid celle celalühü' zikrine devam edilirse rızık artar ve kalpler nur ile dolar.

    Her gün 1000 kez 'ya vahid celle celaluhu' ismi okunursa her isteğe kavuşulur ve huzurlu bir hayat yaşanır.

    Haram işlere bulaşan kişiler 3669 kere 'ya vahid celle celalühü' ismi zikredilirse o kişi aklından geçen kötü şeylerden uzaklaşır ve sevaplara yönelir.

    66 kere ihlas suresinin ardından 101 kez 'ya vahid celle celalühü' ismi okunursa ve bu her gün yapılırsa kişiler hiç ummadıkları nimetlere kavuşurlar.

    El Vahid Esmasının Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) isimlerini her gün ve her saat zikretmek hayırlı olsa da her esmanın zikir sayısı ve zikir günü bulunur. El Vahid esmasının ebced değeri 19, günü ise salı olarak karşımıza çıkar. El Vahid esmasını en az 19 kere zikretmek ve zikir günlerini salı olarak seçmek kullar için daha hayırlı sonuçlar sağlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA