hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEMSA ve FUSO elektrikli Canter'i üretti

    TEMSA ve FUSO elektrikli Canteri üretti
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Elektrikli FUSO Canter modeli eCanter, Mayıs itibarıyla Türkiye’de satışa sunuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1984 yılında başlayan iş birliğiyle, Türk ticari araç sektöründe bugüne kadar yapılan en başarılı ortaklıklardan birini hayata geçiren TEMSA ve FUSO, hafif kamyon segmentinin öncü modellerinden FUSO Canter’in elektrikli versiyonu eCanter’i Türkiye’de satışa sunuyor. TEMSA’nın Adana’daki üretim tesisinde gerçekleştirilen lansman töreniyle tanıtılan FUSO eCanter, Türk hafif kamyon pazarının yeşil dönüşümüne öncülük etmeyi amaçlıyor. FUSO eCanter, 6, 7,5 ve 8,5 ton segmentlerinde toplam 5 farklı modelle 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla satışa sunulacak.

    1984 YILINDA BAŞLAYAN İŞ ORTAKLIĞI

    TEMSA ve FUSO arasındaki 40 yıllık iş ortaklığında yeni bir sayfa açtıklarını belirten TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu ise, “1984 yılında TEMSA ve Mitsubishi arasında imzalanan distribütörlük anlaşması kapsamında 1986 yılında Canter dağıtımı ile başlayan,1987 yılında ilk Fuso tabanlı Maraton üretimiyle güçlenen, 1992 yılında Canter ve Prestij üretimlerinin önünü açan iş birliğimizi pekiştiriyoruz. eCanter ile birlikte, 40 yıllık güç birliğimizi şimdi de hafif kamyon pazarının elektrikli dönüşümü için seferber edeceğiz. Bizim en büyük önceliğimiz kendi gücümüzü, teknolojimizi, kaynağımızı ekosistemimizin dönüşümü için kullanmak. Canter ekosistemi de, diğer odak alanımız olan otobüs ekosistemi gibi geniş. Kamu, inşaat, gıda, perakende gibi aslında Türkiye’nin bel kemiği olan sektörlerin tam merkezinde. Dolayısıyla eCanter’in açtığı bu yol, aslında sadece hafif kamyon pazarının yeşil dönüşümüne değil; bunun komşuluk alanlarındaki, Canter’in müşteri portföyündeki tüm sektörlerin dönüşümüne de önemli katkı sağlayacak” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     11 FARKLI SIFIR EMİSYONLU MODEL

    TEMSA’nın bugün sıfır emisyonlu araç gamında dünyanın önde gelen markalarından olduğunu ifade eden Tolga Kaan Doğancıoğlu, “eCanter’e kadar, 8’i elektrikli 2’si ise hidrojenli olmak üzere toplam 10 farklı sıfır emisyonlu aracımız bulunurken, eCanter ile birlikte şimdi bu sayıyı 11’e yükseltiyoruz. TEMSA olarak her zaman şunu dedik: ‘Her yolda, her zaman müşterilerimizin yanındayız.’ Bunu araçlarımızla, satış sonrası destek hizmetlerimizle hep ortaya koyduk. Koymaya da devam ediyoruz. TEMSA’nın son 3 yılda, 3 haneli büyüme performansları yakalamasının temel unsurlarından biri de aslında müşterilerimizi işimizin merkezine koymak. Sadece konuşmakla kalmaması, söylediklerini gerçeğe taşıması. eCanter’de de aynı başarıyı tekrar edeceğiz.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow