hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Uzun Köprüsü Hangisidir? Dünya'nın En Uzun Köprüsü Nerede, Kaç Metre?

    Dünyanın En Uzun Köprüsü Hangisidir Dünyanın En Uzun Köprüsü Nerede, Kaç Metre
    expand

    Mühendislik harikaları olarak öne çıkan köprüler, dünyanın birçok farklı yerinde önemli yere sahiplerdir. Özellikle bazı köprüler uzunlukları ile beraber oldukça göz kamaştırıcı ve bir o kadar da ürkütücü etki oluştururlar. Farklı dengeleri oluşturmak ve belli bir yapı ile sağlam hale getirebilmek için yıllar boyunca çalışılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu çalışmalar neticesinde ise ortaya çıkarılmış dünyanın en uzun köprüsü Danyang Kunshan Grand Köprüsü olarak öne çıkmaktadır. Çin'in Jing su eyaletinde bulunan ve Tai Gölünün üzerinde yer alan bir demiryolu köprüsüdür. Uzunluğu ise yaklaşık olarak 164,8 kilometre olarak öne çıkıyor.

     

     Dünyanın En Uzun Köprüsü Hangisidir?

     

     Farklı ülkelerde özellikle deniz ve göller ile nehirler üzerinde yer alan köprüler, en önemli ulaşım noktaları içerisinde gelir. Bunlardan bazıları üst köprü bazıları ise deniz altında yer alan köprüler olarak ifade edilir. Özellikle görkemli yanları ile dünya çapında birçok köprü bulunmakta ve oldukça uzun görseller ile dikkat çekmektedir.

    Bu doğrultuda ise dünyanın en uzun köprüsü Çin'in Jing su eyaletinde bulunan Danyang Kunshan Grand köprüsüdür. Bu köprü Tai Gölü'nün üzerinde yer alır ve 164,8 metre kadar uzunluğa sahiptir. Orta noktasında en tepe noktasına ulaşan köprü, kenarlarından yukarı doğru bir yokuş oluşturmaktadır.

     Dünyanın En Uzun Köprüsü Nerede?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Dünyanın en uzun köprüsü Çin'in Jing su eyaletinde bulunmaktadır. Bu eyalete bağlı olan Tai gölünün üzerine kurulmuş bir mühendislik harikasıdır. Adı ise Danyang kunshan Grand köprüsü olarak ön plana çıkar. Özellikle uzunluğu ile oldukça dikkat çekici ve görkemli bir etki oluşturduğunu söylemek mümkün. Çünkü 164,8 kilometre gibi bir uzunluğa sahip olması üzerinden göz kamaştırıcı bir görsel meydana getirmektedir.

     

    Aynı zamanda yine dünya çapında en çok ve en yoğun kullanılan köprülerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü Çin'in bu eyaleti içerisinde iki önemli noktayı bağlayan bir önemli bağlantı noktası olarak öne çıkar.

     

     Dünyanın En Uzun Köprüsü Kaç Metre?

     

     Dünyanın en uzun köprüsü 164,8 kilometrelik uzunluğu ile liderliği elinde tutuyor. Çin'in Jing su eyaletinde yer alan bu köprü, her geçen zaman daha da yoğun kullanılmaktadır. Tai Gölü'nün üzerinde bulunan bu köprü aynı zamanda bir demiryolu köprüsüdür.

     

     Bu sebepten dolayı hızlı şekilde geçen hızlı tren ile birlikte gün içerisinde yoğun olarak değerlendirilmektedir. Adeta bir mühendislik harikası olarak öne çıkan bu köprü, tam orta noktası ile en yüksek noktaya ulaşmaktadır. O yüzden uç noktalarından başlayarak bir yokuşa sahiptir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow