hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto saniyeler içinde çalınabilir mi? ABD'de 25 milyon dolarlık soygun!

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABDde 20'li yaşlarındaki iki kardeş, 12 saniye kadar kısa bir sürede 25 milyon dolar değerinde kripto para çalmaktan tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığı, soygunun "Türünün şu ana kadarki ilk örneği" olduğunu belirtti. Peki bu kadar yüksek miktarda bir kripto para varlığı 12 saniye içinde nasıl çalınabilir? Kripto parayı nasıl güvende tutarız? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto Para Uzmanı Oytun Es, ''Bunu yapan kardeşler oldukça üst düzey teknik bilgiye sahip kişiler. 12 saniyede bunu yaptılar ama baktığımız zaman evveliyatında çok çalışma söz konusu.'' dedi.

    ABD'de 2 kardeş 25 milyon dolar değerinde kripto para çalmaktan tutuklandı. Çalınan kripto paranın adı 'ethereum'. Bitcoin'den sonraki ikinci en popüler para. ABD'de yaşanan bu olay blok zincir sisteminin sağlamlığı hakkında soru işaretleri doğurdu.

    Oytun Es, ''Çok sık yaşanan bir şey olsa, bu ağ hayatımızda 10 yıldır aktif olarak var olmaya devam ediyor. Bugüne kadar böyle bir problem yaşanmadı. Bundan sonrada yaşanacağını zannetmiyorum'' dedi.

    AK Parti Meclis'e kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini sundu. En dikkat çeken madde kripto alıp satılan platformların sermaye piyasası kurulu tarafından lisanslanması ve denetime tabi tutulması. Bu yasa kabul edilirse ABD'deki olayın bir benzerinin Türkiye'de yaşanması engellenebilir mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oytun Es, ''Devletimiz çok hızlı bir şekilde aksiyon aldı. Diğer örneklere baktığımızda diğer devletler aksiyon alabilmiş değil. Yatırımcının mağduriyetinin engellenmesi yasa tasarısında bunları göreceğiz. İkinci aşama da vergilendirme aşaması. Devlet haklı olarak önceliği yatırımcının mağduriyetinin giderilmesi yönünde kullanıyor. Bence de doğru olan bu. Çok önemli adımlar atılmış olacak.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow