hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef... Uzman isim CNN TÜRK'te tarih verdi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10 bin 82 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Uzmanlar psikolojik bir duvar olarak görülen 10 bin seviyesinin aşılması sonrasında yeni hedef seviyelerin 15 bin puan seviyeleri olduğu görüşünde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyu CNN TÜRK'te değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, şunları kaydetti:

    "MAYIS SONU, HAZİRAN BAŞI 11, 12 BİN BANDINI GÖREBİLİRİZ"

    İlk aşamada yeni ortalamaların oluşması açısından 10 bin 700/800 seviyeleri görmek gerekiyor. Birden bire hızlı bir çıkış 15 bine beklemiyorum. Mayıs sonu, haziran gibi 11, 12 bin bandını görebiliriz. Fed'den gelecek haberler çok etkileyici olacak. Orada politika faizi indirme süreci başlarsa veya bu algı piyasalar tarafından çok net bir şekilde fiyatlanmaya başlanırsa bu borsaları daha fazla destekleyecektir. 

    TAM 15 BİN BANDI NE ZAMAN OLUR?

    Ligin ikinci yarısı da borsalar açısından da olumlu bir yıl olacak. Çünkü küresel ekonomik aktivitenin toparlanması, bir artış ivmesine girmesi bekleniyor. Politika faizlerini düşürülmesi söz konusu. Eğer anormal bir jeopolitik bir şok gelmezse bu toparlanma süreci devam edecektir. Türkiye'ye olan güven ve yabancı sermaye girişi önemli. Büyümede bir yumuşama olacak. Fakat küreselden gelecek olan olumlu desteklerden, parametrelerden dolayı borsa kendini bu noktada toparlayacaktır. Tam 15 bin bandı ne zaman olur? Bur birazda daha zaman alabilir ama 11, 12 bin bandını ay sonu itibariyle görebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef... Uzman isim CNN TÜRKte tarih verdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow