hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İOKBS sonuç sorgulama meb.gov.tr: Bursluluk sınavı sonuçları 2024 açıklandı!

    İOKBS sonuç sorgulama meb.gov.tr: Bursluluk sınavı sonuçları 2024 açıklandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sürecinin geride kalmasıyla birlikte gündemde sonuç açıklama tarihi yer aldı. İOKBS 2024 sonuçlarının mayıs ayında ilan edileceği duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınav sonuçlarını son dakika erişime açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nisan ayında gerçekleştirilen ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflara uygulanan İOKBS 2024 sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuru sonrasında 2023-2024 bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. Bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin bursları ekim ayı başından itibaren ödenecek. Parasız yatılılık durumundaki öğrencilere ek burs verilmeyecek.

    İOKBS 2024 SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

    Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi. Bursluluk sınav sonucunu öğrenmek için TC kimlik numarası, doğum tarihi ve sayfada verilen güvenlik kodunu girilmesi gerekiyor. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

    BURSLULUK SINAVI SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

    İOKBS sonuç sorgulama meb.gov.tr: Bursluluk sınavı sonuçları 2024 açıklandıİOKBS SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursluluk sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonuçlarının açıklanmasında itibaren beş gün içerisinde yapılması gerekiyor. Sınav sonuçlarına itirazlar, ÖDSGM resmî internet sayfasında (http://odsgm.meb.gov.tr) yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM'ye yapılabilecek. İtiraz başvuru ücreti 30 TL'dir. yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla bu ücretin verilen süre içinde ödenmesi gerekiyor. Yazılı yapılan itirazlarda, ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

    2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevapanahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr veyahttp://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on)günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

    Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacak. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen,banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkatealınmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow