hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail tüm tepkilere kulak tıkadı! Refah operasyonu devam edecek

    İsrail tüm tepkilere kulak tıkadı Refah operasyonu devam edecek
    expand
    KAYNAKİHA

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlenen askeri operasyonun devam edeceğini belirterek, “Operasyon bölgeye girecek ilave kuvvetlerle devam edecek” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Bölgedeki saldırılarını güneydeki Refah kentine doğru genişleten İsrail ordusu, tüm tepkilere rağmen durmayacağını belirten açıklamalarda bulunuyor. Refah sınırı yakınlarında konuşlanan İsrail güçlerine ziyarette bulunan Savunma Bakanı Yoav Gallant, Refah’a daha fazla asker konuşlandırılacağını söyledi.

    "BİRKAÇ TÜNEL GÜÇLERİMİZ TARAFINDAN İMHA EDİLDİ"

    Gallant, “Bu operasyon bölgeye girecek ilave kuvvetlerle devam edecek. Bölgedeki birkaç tünel güçlerimiz tarafından imha edildi. Yakında daha fazla tünel imha edilecek” açıklamasını yaptı.

    Operasyonun yoğunlaşacağını bildiren Gallant, “Hamas şu anda kendini yenileyebilecek bir örgüt değil. Hiçbir stoku, silah üretme kabiliyeti, erzakı ya da mühimmatı yok. Yaralıları düzgün bir şekilde tedavi etme kabiliyeti de yok. Bu da onu yıprattığımız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
    İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail hükümetinin Refah'taki saldırının genişletilmesini onaylamasını bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow