hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'li aktivist kadın 56 yıl sonra aynı yerde!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto eden Amerikalı öğrencilere, 68 kuşağının öğrenci eylemlerinde yer alan aktivistler de destek veriyor. Onlardan biri de 56 yıl önce Columbia Üniversitesi'ndeki eylemlere katılan Beth Massey'di. Massey yaptığı konuşmada, öğrencilere eylemlerinden vazgeçmemeleri çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika’da üniversite öğrencilerinin Filistin’le dayanışma için kampüslerde başlattığı eylemler sürüyor. Polis şiddetine rağmen devam eden eylemlere, aktivistler de destek veriyor. Öğrencilerin talepleri, üniversitelerin çocuk ve kadın gözetmeksizin 30 binden fazla insanı katleden İsrail ile iş birliği yapmaması. Yapanların da iş birliğini sonlandırması.

    ABDli aktivist kadın 56 yıl sonra aynı yerde

    Filistin ile dayanışma fitilinin ateşlendiği Columbia Üniversitesi bu okulların başında geliyor. Öğrenciler ise gece gündüz kampüs bahçesinde nöbet tutuyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden soykırımı durdurması ve ABD’den hiçbir şekilde İsrail’e yardım yapılmamasını isteyen öğrencilere, aktivistler de destek veriyor. Amerika’nın Columbia Üniversitesi'ndeki 1968 protestolarının öncülerinden Beth Massey…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDli aktivist kadın 56 yıl sonra aynı yerde

    Massey, ''Columbia’daki Gazze dayanışmasını gördüm, burada bizim 56 yıl önce yaptıklarımızdan ilham aldıklarını söylediler.'' dedi.

    56 yıl önce dönemin ABD hükümetini protesto eden gençlerden biri olan massey de öğrencilerle aynı talepte. Columbia Üniversitesi'nin Filistin’deki soykırımdan çekilerek, suç ortaklığına son vermesi konusunda çağrıda bulundu.

    Massey, ''Bizi ulusal muhafızları getirmekle tehdit ediyorlar. Bunu siz yaşamadınız ama burada öldürülen gençler oldu zamanında. Bu sizi durdurmasın ve korkutmasın daha da fazla giderek daha çok büyüyün.'' ifadelerini kullandı.

    Polis şiddetine ve gözaltılara rağmen “Geri adım atmayın” diyen, Amerikalı aktivist Massey’in bir çağrısı da öğrencilere oldu;

    ABDli aktivist kadın 56 yıl sonra aynı yerde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bizler çoğunluğuz ve size diyebileceğim tek şey devam etmeniz olacaktır. Bizim karşımızda pes edecekler eğer durmaz da devam edersek. Bu Filistinliler için yapabileceğimiz en iyi şey.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow