hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engellilerin bir günlük askerlik sevinci

    Engellilerin bir günlük askerlik sevinci
    expand

    Engellilerin bir günlük askerlik sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ NİĞDE (DHA)- NİĞDE’de 18 engelli, 'temsili askerlik' uygulaması çerçevesinde 1 günlüğüne asker oldu.

    Aileleriyle Jandarma Komutanlığı'na gelen engelliler, üniformalarını giydikten sonra ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin ettiler. Tören yürüyüşü yapan engellilere terhis belgeleri verildi. Törende konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Şairin dediği gibi, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Gerçekten şöyle baktığımızda her milletin bir öne çıkan özelliği vardır, Türk Milleti'nin de öne çıkan en büyük özelliği asker olmasıdır. Her Türk doğuştan asker doğar. Bugünde burada engelli olan 18 arkadaşımızın askerlik yemin törenini beraber icra ediyoruz. Bu hafta Engelli Haftası olması nedeniyle ilimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Baktığımızda toplumumuzun yüzde 10’u engelli. Ya doğuştan engelli, ya da sonradan meydana gelen bir olay sonrası engelli olmuştur. Ama şu bilinmesi gerekiyor toplum olarak en önemli görevimizin engelli olan vatandaşlarımızı toplumsal hayatın içerisine katmak, onların toplumsal olaylarını kolaylaştırmaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar da, "Kahraman Mehmetçikler, sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yeminiyle bizim gözümüzde tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yaptırmanın gurur ve onurunu duyuyoruz" ifadesini kullandı.

    Programa katılanlara kurulan stantlar gezdirilerek askeri ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Törene, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı .(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow