hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yahşi: Gelecekte başarılar sağlamış, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz

    Yahşi: Gelecekte başarılar sağlamış, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz
    expand

    Yahşi: Gelecekte başarılar sağlamış, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen 4004 Doğa eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, 4005 yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı projelerinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Bu toplantı salonundan baktığımız zaman gelecekte ülkemizin çok daha aydınlık, kaliteli, iddialı, nitelikli skalaya oturmuş, başarılar sağlamış, şarkısını söyleyecek, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz" dedi.

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen 4004 Doğa eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, 4005 yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı projelerinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Akademik anlamda başarı sağlayan, gelecek vaat eden ve İzmir'de gurur ve heyecanla karşılaştığımız bir programı icra etmek için toplanmış bulunmaktayız. TÜBİTAK kapsamında İzmir'de çok güzel bir başarı var. Sadece TÜBİTAK'ın sonuçları değil, genel anlamda bilim olimpiyatlarıyla alakalı da İzmir'deki çalışmalara sonsuz bir destek verdiklerini ve özel sorunlarıyla alakalı alan açtıklarını paylaşmak istedim. Bizler de bu salondan, bu fotoğrafa baktığımız zaman gelecekte ülkemizin çok daha aydınlık, kaliteli, iddialı, nitelikli skalaya oturmuş, başarılar sağlamış, şarkısını söyleyecek, hikayesini anlatacak gençleri görüyoruz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ÜLKENİN BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK BAŞARILARA İMZA ATMAMIZ GEREKİYOR'

    Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin, yöneticilerin, öğrencilerin başarılı olduğunu söyleyen Yahşi, "Ama bu bize yetmiyor. Uluslararası arenada, uluslararası, platformlarda bu ülkenin bayrağını dalgalandıracak başarılara imza atmamız gerekiyor. Kendi konforunun dışına çıkarak, geleceğe sadece kendi rahatlığını, konforunu düşünerek değil, ülkesini düşünerek, ülkesinin bayrağını düşünerek, istikbalini ve istiklalini düşünerek yürüyecek gençlere ihtiyacımız var. Onun için sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ve sizlere sadece anne babanız değil bu ülkenin, yaşlıları da dua ediyor. Gelecekte başarılı olmanız için ümitleri, temennileri, düşünceleri, takdirleri var. Ve biz gerçekten bu anlamda sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Çünkü sizlerin bunu yapabileceğine inanıyoruz. Kumaş kaliteli, ürün çok iyi, öğrencilerimiz bu kumaşla gelecekte muhteşem bir başarıya imza atacaklar. İzmir'de 60 bin gayret eden, emek veren, akıl ve alın terini ortaya koyan öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz hiçbir şey beklemeden, hasbi olarak öğrenci yetiştirmek için 'Talebe evlattan daha evladır' diyerek bakan öğretmenlerimizdir. Öğrencileri, geleceğin Mustafa Kemal'leri, Fatih Sultan Mehmet'leri, Yavuz Sultan Selim'leri, Ali Kuşçu'ları, geleceğin bilim adamları olarak görüyorlar" açıklamalarında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'TOPLUMUN FARKLI KESİMLERİNE YÖNELİK BİLİMSEL ETKİNLİKLER YAPILMASI HEDEFLENİYOR'

    Projelerin amacını aktaran İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Seyran Yozgatlı ise "Bilim ve toplum destekleme programlar ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeleri desteklemek hedefleniyor. Programlar ise 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı, 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı, 4006-TÜBITAK Bilim Fuarları Destekleme Programı, 264 4006 4007-Bilim Senlikleri Destekleme Programı, 4008-Özel Gereksinimle Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı, 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okullar Destekleme Programı doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla gözetim ve uygulamalarla konunun anlamasına olanak sağlayan ve benzeri bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim olarak sıralanmakta" dedi. Yozgatlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "125 proje desteklenirken il 4 proje ile programa dahil olmuş olup 3 proje il müdürlüğümüze aittir. 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları projesinin amacı 4005 Programı ile öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlanmaktadır."(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow