hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nohut Besin Değeri: Nohut Kaç Kalori? Pişmiş Nohut Besin Değerleri...

    Nohut Besin Değeri: Nohut Kaç Kalori Pişmiş Nohut Besin Değerleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tüketilen tüm besinlerin farklı değerlere sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle diyet yapan kişiler tarafından da tüketilen besinlerin sahip olduğu besin değerleri ve kalorileri öğrenilmek istenmektedir. Nohut da son derece besleyici özelliğe sahip olan kurubaklagil grubunda yer almaktadır. Besin değeri ve kalorisi oldukça yüksek olan bir yiyecek olan nohudun içeriğinde protein, potasyum, fosfor ve demir gibi besinler yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nohut Besin Değeri

     Nohut oldukça yüksek besin değerlerine sahip olan bir yiyecek olarak bilinmektedir. Sahip olduğu lif ve protein açısından oldukça zengin bir kaynak olarak ifade edilebilmektedir. İçerisinde doymuş yağ ve kolesterol bulunmaması nedeniyle de diyet sırasında da sıklıkla tercih edilmektedir.

     Nohut içeriğinde birçok vitamin ve mineral bulunduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. Nohutta; A vitamini, K vitamini, E vitamini, demir, magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum, çinko, fosfor, bakır, selenyum ve magnezyum yer almaktadır. 

     Nohut Kaç Kalori?

     Özellikle yapılan diyetler sırasında kalori hesabına oldukça fazla dikkat edilmektedir. Bir baklagil türü olarak bilinmekte olan nohudun, yağsız ve tuzsuz olarak haşlanması durumunda 100 gram nohudun 164 kalori olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nohut Besin Değeri: Nohut Kaç Kalori Pişmiş Nohut Besin Değerleri...

     Pişmiş Nohut Besin Değerleri

     Pişen ve pişmeyen besinlerin besin değerleri farklılık gösterebilmektedir. Pişmiş kuru nohut kalorisi hesaplanırken 1 su bardağı 120 gr için 197 kalori olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. İçerdiği lif oranı da göz önünde bulundurulduğunda besleyicilik değeri oldukça yüksek bir besin olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Pişmiş 100 gram kuru nohudun besin değerleri;

    27. 42 gram karbonhidrat,

    7.6 gram lif,

    8.86 gram protein,

    7.0 sodyum,

    291.0 potasyum,

    49.0 kalsiyum,

    44.0 A vitamini,

    1.3 D vitamini,

    2.89 demir,

    2.59 gram yağ olarak ifade edilebilmektedir. 

    Nohut Besin Değerleri Hakkında 

     Anavatanı Anadolu olan nohudun, vazgeçilmez bakliyatlar arasında yer aldığını söylemek mümkün olmaktadır. Yüksek besin değerlerine sahip olan nohut, hem oldukça lezzetli hem de yüksek besin değerleriyle sıklıkla tercih edilmekte olan bir yiyecektir.

     100 gram nohut içeriğinde 364 kalori bulunmaktadır. %50 oranında karbonhidrat, %25 oranında protein, %5 oranında fosfor, yağ ve kalsiyum bulunması nedeniyle beslenme içeriğinde özel bir yere sahip olduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İçeriğinde bulunan A vitamini ve betakaroten açısından zengin olması nedeniyle besleyici özelliği yüksektir. Bol miktarda lif içeriği nedeniyle de tok tutucu özelliği bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Mineral miktarı yüksek olan nohudun, doymamış yağ bakımından da son derece doyurucu olduğu bilinmektedir. Özellikle vegan ve vejetaryan beslenen kişiler için vazgeçilmez olan bir besin grubu olarak ifade edilebilmektedir. 

     Nohudun Faydaları Nelerdir?

    Nohut içeriğinde yer alan selenyum, vücutta kanserin yol açabileceği bileşenlerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaktadır. 

    Bağırsak enzimlerinin düzenli çalışmasına fayda sağlamaktadır. 

    Kalbin düzgün çalışmasına destek olmaktadır. 

    Saç ve cilt yenilenmelerine karşı oldukça etkilidir. 

    Kolesterolün dengelenmesini sağlar ve kalp krizi riskini azaltır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow