hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Uğur Hakan Hacıoğlu
    Uğur Hakan Hacıoğlu

    Uğur Hakan Hacıoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    İlelebet, Payidar Cumhuriyet – Turan Manafzade’den Türkiye 100

    Göklerin maviliklerinde kanatlarıyla süzülen bir martı gibi yahut ormanın derinliklerinde yaprak hışırtılarını her adımında hisseden bir geyik gibidir özgürlük… Martı kadar gösterişli süzülürken gökyüzünde, bir geyiğin ormanın derinliklerinde her hareketi dinlemesi kadar tedirgindir. Özgürlüğü kıymetli kılan türlü betimlemelerin dışında her daim insan için önem ifade etmesidir. İnsanlık kimi zaman toplumsal karmaşanın içinde özgürlüğün kelime anlamından uzaklaşıp onu unutsa da şunu bilmelidir ki özgürlük ona her zaman gereklidir.

    Devamını Oku29.10.2023

    Dizelerden Nakarata – Nilipek’ten Çırılçıplak

    Zamansızca üstümüze çöken dertlerin sayısının arttığı günlerde aslında yaşamlarımızın tüm karmaşasına rağmen ne denli kıymetli olduğunu görüyoruz. Yaşamın her anında insan yeniliklerin peşinden gittiği kadar geçmişin de raflarında duran bambaşka yaşamların bilincinden olmalıdır. Bu bilinç tüm zorluklara rağmen kendi yaşamını daha sağlıklı bir şekilde inşa edebilmesi için son derece mühimdir.

    Devamını Oku22.10.2023

    Gece, Derinlik ve Keder - Can Ozan’dan Ağlama Ben Ağlarım

    Gecenin derin örtüsü arasında insan birçok sorunun yanıtını kendinde arar. Kimi zaman boşluğa, kimi zaman aynalara dalan gözlerin içinde birikmiş onca sorunun içinde bir yanıta varma mücadelesi aslında bir zamandan sonra soru ve sorundan da kıymetli hale gelir. Ki en büyüğüdür emeklerin mücadele dolu azimle bütünleşmesi… Nice sorular cevaplarla ilmek ilmek işlenip bir mücadeleyle bir araya gelir.

    Devamını Oku15.10.2023

    Mert Demir: “Müzik Türlerinden Ziyade Yolculuklar Takip Ediliyor”

    Son yıllarda üretimleriyle adından söz ettiren Mert Demir ile geçmişten günümüze müzikal yaşamını, son üretimlerini ve geleceğe dair planlarını konuştuk.

    Devamını Oku08.10.2023

    Yaşam, Ses ve Güzel Bir Şarkı – Selen Gülün’den Una Serata Sbagliata

    Yaşam akışının her anında yaşadığımız olaylar silsilesi içinde birçok ses bizlere eşlik eder. Seslerin ardında bambaşka hayatlar ve izler olduğunu da görebiliriz. Bir metro istasyonunda, bir restoranda, denizin kıyısında, Arnavut kaldırımlı bir yokuşu çıkarken çevre bizlere birçok sesi duyma imkanı sunar. Metroda insanların telaşları, restoranda bir yemeğin hazırlık süreci, deniz kıyısında martıların gökyüzünde denizin dalgalarına eşlik eden dansları ya da uzun bir yokuşun çevresine sıralanmış dükkanlardan yükselen sesler… Ses öyle etkilidir ki hayatın her anında bizlere eşlik eder.

    Devamını Oku01.10.2023

    Dinamik ve Durağan – Naci Oğuz’dan Kirpi İkilemi

    Yaşam gündelik formunun içerisinde belirli bir hızı her insandan talep eder. Bu rutinin içerisinde de yetişmek zorunda olduğumuz programlar, randevular ve görüşmeler sayısızdır. Sayısız sayının arasında biricik benliğin ve durağanlığın da ihmal edilmesi böyle başlar aslında. Sürekli hareketlilik bir mola ihtiyacını, mola ihtiyacı da bizlerin bir nefes alma ihtiyacını talep eder. Aslında hepimiz içinde bulunduğumuz anı yaşamak istesek de gündelik hıza ayak uydurma zorunluluğunu alt edemiyoruz.

    Devamını Oku24.09.2023

    Sahnede Özgür Olmak – Kezzo’dan Dorock XL Konseri

    Her canlı kendi tabiatında, kendi doğasında özgürdür. Kimi canlı bir ormanı, kimi canlı derin denizleri, kimisi uçsuz bucaksız bir gökyüzünü evi belleyip kendini özgür hisseder. İnsanın tabiatı da böyledir aslında. Kendimizi sıkıştırdığımız çizgilerin dışında aslında hepimizin kendini özgür hissettiği, ruhuna iyi gelen yerler vardır.

    Devamını Oku16.09.2023

    İkilem: “Kolektif müzik her zaman yaratıcılığı geliştiren bir şey”

    Pandemi sürecinde dinleyiciyle üretimlerini buluşturmaları sonrasında kendi dinleyici kitlesini de hızlı bir şekilde inşa eden İkilem ile müzikal kariyerlerinin kesişimini, yaşadıkları ikilemleri, yakın zamanda gerçekleştirdikleri üretimleri ve geleceğe dair planlarını konuştuk.

    Devamını Oku09.09.2023