hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Duygu Merzifonluoğlu
    Duygu Merzifonluoğlu

    Duygu Merzifonluoğlu

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    "Anadoluyuz biz hep birlikte, koca bir zeytin ağacıyız."

    2020 yılında Sakıp Sabancı Müzesi’nde Marina Abramovic’in sergisini gezmiştim. Pandemiden hemen öncesiydi. O sergiden hareketle de orada yaşadığım deneyimi hemen kaleme almak istemiştim. Ancak bir türlü olmamıştı. Sonra Ulay'ın ölümünü duyunca sergi yazısından önce Marina’nın Ulay’la olan dillere destan 21 yıllık aşklarını ve de onların bu yaşamdaki son buluştukları anı yazmayı istemiştim. Sabancı'daki sergi o yazının 1 ay kadar ardından ancak gelebilmişti.

    Devamını Oku20.03.2024

    İstinye Park’ta yeni sergilenecek eser belli oldu..

    Geçtiğimiz ay özel bir yemeğe davetliydim. Masada hem gazeteciler hem Orjin Sanat hem de Bozlu Art Project’ten davetliler vardı. Davetin nedeni ise İstinye Park’ta sergilenmeye başlanan sanat eserleriydi.

    Devamını Oku26.02.2024

    ‘Seni Seviyorum’ demenin en güzel şekli ‘Alavya’

    Hayatta en sevdiğim şeydir. Başka bir amaçla gittiğin yerde bambaşka bir hikaye ile karşılaşmak. Satır aralarındaki gizli duygularda sessizce kaybolmak. Gün ortası, ortalık yerde gizlice mevsimin dışına taşmak. Herkesin yazın sevmeye alışkın olduğunu kışın daha da çok sevmek..

    Devamını Oku29.01.2024

    Bir Bizantinolog’un gözüyle “Türkiye'de Bizans Çalışmalarının Serüveni”

    Geçtiğimiz yılın sonunda Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Merkezi (GABAM)'nde “Türkiye'de Bizans Çalışmalarının Serüveni” başlıklı bir sergiye davet edildim.

    Devamını Oku08.01.2024

    2023'e dair son, 2024’e dair ilk sözler..

    Uzun ve zor bir yıldı belki ama inkar da edemezsin şimdi, epey güçlü kıldı 2023 seni.

    Devamını Oku03.01.2024

    Fazıl Say ve Cem Adrian’ın insana güç veren hikayesi..

    2004 yılının 26 Ekim'ine tarihlenen bir video kaydı var.Yer Bilkent konser salonu. Fazıl Say sahnede. Elinde bir mikrofon, 2 ay önce başına gelen bir hadiseden bahsediyor..

    Devamını Oku29.12.2023

    Dünyanın görmezden gelinen hallerini anlatan dev bir çöp adam..

    Gövdesine turuncu renkli bir halat sarılmış dev bir çöp adam suya 5-6 adım mesafede oturmuş dikkatle ufka doğru bakıyordu. İki dizi kırık, biri dik ve kendine çekik bir biçimde rahat bir pozisyonda oturuyordu. Sağ eli yerden destek alırken sol eli ise bir terazi tutuyordu.

    Devamını Oku15.12.2023

    2024 Pirelli Takvimi ve Londra’da gerçekleştirilen renkli galası..

    Bir insanın ailesine özellikle de annesine toplum içerisinde nasıl davrandığı benim dikkatle izlediğim bir durumdur. Karşıma böyle bir bağlantı çıkarsa, o arada geçen diyaloğu, harekete geçen beden dilini sessizce izlerim ve de bu izleme hali bende izlediğim kişiye dair önemli bir eksik parçayı bulmamı sağlar. 

    Devamını Oku05.12.2023