Yeni kural KPSS'de de uygulandı
Kamudaki bazı kadrolar ve öğretmenlik için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi. Daha önce YGS ve ALES'te uygulanan 9:45 kuralı bu sınavda da geçerliydi. Sınavı kıl payı kaçıran adayların görevlilere dil dökmesi işe yaramadı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılamadı.
Kamudaki A grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS'nin ilk oturumu saat 10.00'da başladı.
Adaylar, sınav binalarına, yapılan aramaların ardından alındı. ÖSYM'nin "sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin
tamamlanacağına" ilişkin kuralı kapsamında, saat 09.45'te kapılar kapatıldı. Bu saatten sonra gelen adaylar ise sınava giremedi.
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde sınava girecek adaylardan üçü, saat 09.45'ten sonra binaya gelmeleri nedeniyle sınava
alınmadı.
Geç kalan bir aday, sınava alınmamasına tepki göstererek giriş belgesini yırtıp fakülte binasından ayrıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
12 MART MESAJLARI: İstiklal Marşı'nın Kabulü Resimli, Anlamlı, Şiirli, Duygusal İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve "Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın" Mesajları!
Heyelanda evi metrelerce sürüklendi! 'Çatlak dahi yok'
2 aylık evlilik korkunç sonla bitti! Eşini vahşice katletti: Tarifsiz acı...
İstanbul'da 12 ilçede organize suç örgütü operasyonu: Kalem görünümlü silah, uzun namlulu tüfek, tabanca
Sıcaklık 20 dereceyi buldu, sahiller doldu