hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suya yasal koruma! İklim kanununda değişikliğe gidilecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İklim değişikliği ile mücadelede yasal adımlar gündemde. Hükümetin iklim kanunu çalışması devam ediyor. Kanundaki önemli başlıklardan biri de suyun verimli kullanılması için atılacak adımlar. Su tasarrufu için nasıl yaptırımlar gelecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel iklim değişikliği tüm dünyanın gündeminde. Türkiye'de de iklim değişikliği ile mücadelede yasal adımların atılmasına da hız verildi.

    Suyun verimli kullanımı, hazırlıkları süren iklim kanununun yapı taşlarından olacak.

    Yağışsız geçen kış mevsiminin ardından Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bu yaz yurt genelinde Afrika sıcaklarının etkili olmasının beklendiğini belirtti. Kuraklıkla mücadeleye yönelik tedbirlerin iklim kanunu ile hayata geçirileceğinin altını çizdi.

    HANGİ ADIMLAR ATILACAK?

    Bu doğrultuda suyun verimli kullanımı en önemli adım olacak. Suyu tasarruflu kullanan çiftçiler desteklenecek. Su kayıplarının engellenmesine yönelik önlemler yer alacak. Akıllı sulama kapsamında, yağmur suyu hasadı ve deniz suyunun arıtılmasına yönelik uygulamalar teşvik edilecek.

    Çevreye kirliliğini azaltmayı amaçlayan tedbirler de teklifte yer yer alacak. Emisyon ölçümlerinin kriterleri belirlenecek. İklim yasasına ilişkin düzenlemenin bu yıl içinde meclise sunulması planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow