Süleyman Soylu suikastçının kimliğini açıkladı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren suikastçinin kimliğini açıkladı. Soylu, saldırganın çevik kuvvette görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu duyurdu.
Rus Büyükelçisi Ankara'da saldırıya uğradı
Abdullah Gül, Andrey Karlov'la ilgili bu fotoğrafları paylaştı
İçişleri Bakanı Soylu hastane önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir."
"Saldırgan 24 Haziran 1994, Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş."
"Bilinmelidir ki bu suikast, bizi ve ülkemizi derinden üzmüştür. Bu saldırı ve terör olayı bizi ve ülkemizi derinden yaralamıştır. Bu vesileyle tekraren hem Rusya Federasyonu'na, dostumuz Rusya halkına ve aynı zamanda kıymetli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Film Gibi Olay... 3 Kilo Altın ve 100 Bin Lirayla 3 Gündür Oradaydı: Yakalandı!
Son Dakika | 2 Kentte Peş Peşe Yolcu Otobüsü Kazaları: Ölü ve Yaralılar var!
Abdulkadir Selvi Yazdı: CHP, Mansur Yavaş'ı Gözden Çıkardı Mı?
Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Ortak Basın Toplantısında Önemli Açıklamalarda Bulundu
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Saat verildi, günlerce sürecek!