hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy anlattı: Peş peşe depremlerin anlamı ne?

    Türkiye genelinde deprem hareketliliği arttı. 6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ilde artçılar sürüyor. Ancak özellikle bu gece Tokat’ta iki korkutan deprem meydana geldi. Detayları Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu ifadelerle anlattı;

    Tokat'ta 4'ü geçen depremler hissediliyor. İnsanlar korku duyuyor ama yıkıcı bir deprem değil bu depremler. Tam yerine baktığımızda, Kuzey Anadolu fayının ana kolu Niksar'dan sonra bu ana kolda dallanma var. Aynı Marmara'da olduğu gibi. Marmara'nın Güneyine inen kollarda vardı. Niksar düğüm noktası. Daha vahim olan 1939 Erzincan kırığı 300 km boyunca deprem oluşturmuştu. Türkiye'nin en büyük depremi bu deprem.

    Erzincan'ın olduğu yerde 1939 olduğu için büyük deprem beklemeyiz ama Erzincan'dan Doğuya doğru yine Kuzey Anadolu fayı üzerinden tehlikeli yerler var.

    Malatya civarındaki depremler en az bir yıl daha sürecek. Malatya özelinde orada çok fazla deprem oluyor, yine aktivite var.  4'ün üzerine çıkan çok sayıda deprem var. Ana kola paralel başka fay zonları da var. Bu haberleri duymaya alışmamız gerekiyor. Türkiye bir deprem ülkesi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow