hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nijerya için karakol gemisi üretildi

    Farklı coğrafyalardaki ülke donanmalarının ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Nijerya Federal Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek açık deniz karakol gemisinin ikincisinin denize iniş töreni İstanbul Tuzla’da yapıldı. Detaylar CNN TÜRK ekibinden Kübra Aydın ve Kameraman Ümit Sertabipoğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Tuzla'da Nijerya Federal Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı iki adet menzile sahip 76 metre boyutundaki açık deniz karakol gemisinin ikincisinin denize iniş töreni gerçekleştirildi.

    3 Kasım 2021'de Abuja‘Da Nijerya Deniz Kuvvetleri ile iki adet 76 metrelik karakol gemileri için sözleşme imzalanmış ve 16 Eylül 2022’de de bu gemilerin karakol gemilerinin omurgalı kızağa konulma tören gerçekleştirilmişti. Gemilerin ilki ise 26 Ekim 2023 tarihinde denize indirilmişti.

    Nijerya Federal Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bu gemiler aynı zamanda karada yapılacak operasyonlarda da destek sağlayacak, korsanlık, kaçakçılık, uyuşturucu kaçakçılığı gibi operasyonlarda büyük rol oynayacak.

    Uzunluğu 76,8 metre olan ikinci gemide 43 personel barınabilecek. Gemiler, Nijerya Deniz Kuvvetleri’nin kabiliyetlerini artırarak denizde keşif, gözetleme, özel kuvvetler görevleri, kara kuvvetleri için deniz ateş desteği, arama ve kurtarma çalışmalarında da yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daki törene, Türkiye Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Nijerya Savunma Bakanı Muhammed Badaru Abubakar, eşi ve heyeti katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow