hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Makasçı” magandaya 22,5 yıl hapis istemi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçtiğimiz yıl İzmir’de hafif ticari araç sürücüsü 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak, attığı makasla faciaya neden olmuş 5 kişinin ölümüne yol açmıştı. Kaza sonrası tutuklanan sürücü için, bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan 22,5 yıl kadar hapis cezası istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Attığı makasla kazaya sebep olmuş, o kazada 4'ü aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetmişti. İzmir’de katliam gibi kazaya neden olan 19 yaşındaki sürücü için istenen ceza belli oldu.

    30 Haziran'da İzmir'in Menderes ilçesinde hafif ticari aracın sürücüsü, makas atarak sollama yapmak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmiş, önce bir otomobile ardından da karşı şeride geçerek, bir minibüsle kafa kafaya çarpışmıştı.

    Kazanın ardından kaçan otomobil sürücüsü, ekipler tarafından kısa sürede yakalandı.

    “Makasçı” magandaya 22,5 yıl hapis istemi

    5 kişi hayatını kaybettiği kazada 20'den fazla kişi yaralandı. Kazanın ardından yakalan 19 yaşındaki sürücü Yusuf İslam Koçak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5 kişinin yaşamını yitirdiği kaza tutanağında otomobil sürücüsü Özcan Özer ile minibüs şoförü İsmail Akdar'ın kusurunun olmadığı belirlendi. Tüm kusurun ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu yazıldı.

    Ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak için 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan toplam 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow