hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamuda tasarruf paketi ne zaman çıkar?

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışı programlarının ardından çalışmanın sonuçlanacağını söyledi. Yılmaz yapısal dönüşüm mesajı da vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda tasarruf için geniş bir kanun teklifi hazırlığı yapılıyor. Bir yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir yandan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor.Kamuda tasarruf paketi ne zaman çıkar
    Kamuda tasarruf paketi ne zaman çıkar

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Yılmaz, kamuda tasarruf çalışmasında epeyce mesafe alındığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışı programının ardından sonuçlandırılacağını açıkladı.

    Seçim sonrası atılacak ekonomi adımları da gündemdeydi. Yılmaz, seçimsiz 4 yıllık sürenin bir fırsat penceresi olduğunu vurguladı.

    Türkiye’nin bir eşikte olduğunun altını çizen Cevdet Yılmaz, "Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş bazı dönüşümlerle; sanayide verimliliği arttırma, rekabet gücünü arttırma, dijitalleşme, yeşil dönüşümle olabilecek bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bundan sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarında gündemin yapısal dönüşümler başta olmak üzere, kamuda verimliliği arttırma, tasarruf olacağını işaret etti.

    Seçim öncesi ekonomide yapılan spekülasyonlara da tepki gösteren Yılmaz, "Milleti yanılttılar. Seçim sonrası dediklerinin tam aksi oldu. Yol haritamız belli. Merkez Bankası epey bir rezerv biriktirdi bu süreçte" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow