''İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek"
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta düzenlenen Milli Eğitim Şurası'nda gündeme gelen liselerde Osmanlıca'nın zorunlu ders olarak okutulması konusuyla ilgili eleştirileri değerlendirerek, konuyu eleştirenler istese de istemese de Türkiye'de Osmanlıca'nın öğrenileceğini ve öğretileceğini söyledi.
Ankara'da düzenlenen 5. Din Şurası'nın açılışında konuşan Erdoğan, konuşmasında geçen hafta düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası sırasında gündeme gelen konuları da değerlendirdi.
Erdoğan, şura kararları arasında yer alan Osmanlıca'nın bazı liselerde zorunlu ders olarak okutulmasından rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, "Yabancı bir şey değil bu. Bununla gerçekleri öğreneceğiz. Mezar taşlarının okunmasını mı öğreteceğiz diyorlar. O mezar taşlarında bir tarih, bir medeniyet yatıyor. Bir neslin mezarlarında kimin yattığını bilmemesinden büyük cehalet olabilir mi? Bu bizim şahdamarlarımızın koparılmasıydı aslında" dedi.
Bir milletin sahip olduğu ilmi kaybetmesinin büyük bir felaket olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun öğrenilmesini öğretilmesini istemeyenler var. Bu büyük bir tehdit. İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek" dedi.
6. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 13 Aralık'ta başlıyor
Şura sırasında Osmanlıca dersi konusunda yaşanan tartışmalar sonunda, bu dersin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğerler liselerde ise seçmeli ders olmasına karar verildi. Şura kararları, Milli Eğitim Bakanlığı'na tavsiye niteliği taşıyor.
Erdoğan konuşmasında din ve Müslümanlık konusunda yaptığı pek çok açıklamanın eleştirildiğini de belirterek, "40 yıldır siyasetle uğraşan biri olarak cumhurbaşkanı sıfatıyla ilgi alanım meselenin pratik boyutlarıdır. Bu alanda cumhurbaşkanı olarak bu ülkede dine ait tüm meselelerin artık özgürce ve özgüvenle ele alınabilmesi için ilgili tüm kesimleri cesaretlendirmekle mükellef olduğum inancı içindeyim" dedi.
Konuşmasında İslam dünyası içinde aranan dayanışmanın da bulunmadığına dikkat çeken Erdoğan, bu konuları gündeme getirdiği için ülke içinden ve dışından saldırıların hedefi olduklarını da belirtti.
"Uluslararası medya ve içerdeki taşeronları ile üzerimize gelecekler. Devşirdikleri yazarlar, sanatçılarla üzerimize gelecekler. Besleyip büyüttükleri Müslüman görünümlü misyonerler ve ihanet şebekleriyle üstemize gelecekler" diyen Erdoğan, "Allah'ın izniyle korkmayacağız geri adım atmayacağız" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Resmi tören düzenlendi: 65 yıl sonra ABD'den Türkiye'ye iade edildi
SON DAKİKA! CHP'de Yolsuzluk Soruşturması Gölgesinde Yeni Dönem: Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Mesafeli’ Tavrı Ne Anlama Geliyor?
Meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı! Kar ve zirai don alarmı
Tatil yapmak için gitmişlerdi... Bungalovda gizli kamera skandalı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD Türkiye deprem risk haritası yenilendi! Deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!