hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbullular dikkat! Bir uyarı da AKOM'dan

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yurt genelinde rüzgar ön plana çıktı. Bazı bölgelerde fırtına beklenirken uzmanlar deniz ulaşımı için uyardı. Peki sıcaklıklar ne kadar düşecek? Yağış bekleniyor mu? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Emel Telli'nin sorularını yanıtladı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen hava durumunu şu ifadelerle aktardı;

    SAĞANAK YAĞIŞ HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLCAK?

    Dün ile bugün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul'da 4-5 derece civarında. Bu yarın biraz daha azalacak. İstanbul'da bugünkü yağışlara baktığımızda çok kuvvetli bir yağış yok. Yarın yağışlar duracak.

    Cumartesi günü gece saatlerinden itibaren Batı bölgelerimize çok kuvvetli yağış gelecek. Cumartesi günü gece yarsından sonra İstanbul'u çok şiddetli etkilemeyecek ama yağışlar olacak. Ama Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Ankara'nın Güneyinde etkili olacak. Yıldırım tehlikesi de var.

    Cumartesi günü öğlene kadar biraz karışık. Kuvvetli bir yağış var buralarda su baskını olabilir. Taşkın olabilir. Yıldırımdan da korunması gereken bölgeler. Antalya'da Cumartesi günü öğlen saatlerine doğru yağışlar şiddetlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da sıcaklık değişmeyecek. 20 derece civarında gidecek. Dediğimiz şehirlerde Cumartesi'ye dikkat edelim.

    İSTANBUL DUBAİ GİBİ OLUR MU?

    İstanbul Dubai gibi olmaz. Orası tropikal bir iklime sahip.

    DİĞER İLLER İÇİN DUBAİ TEHLİKESİ VAR MI?

    Hayır olmaz. Dubai gibi tropik enlemlerdeki yağışları üretecek atmosferimiz yok.

    HANGİ BATI İLLERİNDE TEHLİKE VAR?

    Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece yağış başlar; Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Edremit Körfezi, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın Batısı. Buradan başlayacak ve öğlene doğru Antalya'da işin içinde olacak. Denizli, İç Ege'de, Kütahya öğlen saatlerinde. Düzce'ye de kayacak ve Antakya'da da etkili olacak gibi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow