hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da 2 kritik görüşme! İşte gündem maddeleri...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hafta sonu İstanbul'da diplomasi rüzgarı esecek. Devam eden İsrail'in Gazze saldırıları ve son olarak İsrail-İran gerilimi gündemdeyken, Türkiye önemli 2 konuğu ağırlayacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul'da bir araya gelecek. Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri de İstanbul'da mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşecek. Peki, bu görüşmelerde gündem ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL'DA DİPLOMASİ TRAFİĞİ YOĞUN

    İsrail'in Gazze'ye 7 aydır süren saldırıları, İran-İsrail arasında artan gerilim, Gazze'de tansiyonun düşmesi için Ankara yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Bu kapsamda da hafta sonu İstanbul'da diplomasi trafiği yaşanacak.

    ERDOĞAN-HANİYE GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM NE?

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede en önemli başlık İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Gazze'de yaşanan insanlık dramı olacak. Ateşkes koşullarının şekillenmesi açısından da ziyaret oldukça önemli. Hafta sonu gerçekleştirilecek bu ziyaretin hem Filistin'e destek amacı taşıdığı hem de bölge de kalıcı barışın sağlanması açısından önemli olduğu vurgulanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbulda 2 kritik görüşme İşte gündem maddeleri...

    Haniye, İstanbul ziyareti öncesi Katar'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü. O görüşmede iki devletli çözüm konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilmişti. Hakan Fidan, "Kendilerinin 1967 sınırları içerisinde kurulacak olan bir Filistin devletini kabul ettiklerini ve Filistin devletinin kurulmasını müteakip siyasi parti olarak hayatlarına devam edeceklerini bana ilettiler. Dünya kamuoyunun Filistin devletine giden yolda atacağı adım için fevkalade önemli bir mesaj” dedi.

    MISIRLI BAKAN'IN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

    Bölgenin önemli aktörlerinden Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükri de bugün İstanbul’a gelecek. Şükri, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek. Bu görüşmede de bölgedeki gerilim, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve ateşkes arayışları gündemde olacak.

    İstanbulda 2 kritik görüşme İşte gündem maddeleri...

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow