Devlet Bahçeli'den çarpıcı "Beyaz Toros" açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Gazeteci Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Van'da düzenlenen mitinginde Beyaz Toros'larla ilgili söylediği sözleri değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos" diye konuştu
BÖLGENİN İFADESİ İLE 1 KİLO TOZ 1 TOROS 3 KİLO TOZ 1 MİNİBOS
Beyaz bir Toros marka otomobilin fotoğrafını göstererek konuşmasına devam eden Bahçeli, "Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu toz ile çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın ne anlamı var? Toz da beyaz olduğu için. Tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Acaba bu böyle midir? Halkın ifadeleri bu. Benim özel bir araştırmam yok. Basının özellikle üzerinde durduğu bir konu. Türkiye'de bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dehşet anları! Yolunu kesip öldüresiye dövdüler: Defalarca bıçaklandı
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi