Başbakan Davutoğlu, ABD Savunma Bakanıyla görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in görüşmesine ilişkin başbakanlık yetkililerince yapılan açıklamada, "Model ortaklık çerçevesinde Türk-ABD savunma işbirliğiyle ilgili konular ele alındı" açıklaması yapıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüştü. Basına kapalı olarak 45 dakika süren görüşmeye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı olarak göreve başlayan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da katıldı.
Görüşmede bölgesel gelişmeler ele alındı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ile Hagel görüşmesinde bölgesel gelişmelerin yanı sıra ABD ile model ortaklık çerçevesinde Türk-Amerikan savunma işbirliği değerlendirildi.
Görüşmede ayrıca Suriye, Libya ve Ukrayna'daki gelişmelerle Irak'taki hükümet kurma süreci ile Galler'deki NATO zirvesi de gündeme geldi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?
Kırklareli'nde korkunç olay! Süs havuzunda elektrik akımına kapılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı