hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti’de seçim sonrası ilk MKYK!

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de değişimin ilk sinyalini MKYK toplantısında verdi. Erdoğan, "Kongremizin öncesinde farklı kademelerde bayrak değişimlerine gideceğiz" ifadelerini kullandı. Seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda MKYK üyelerinin eleştirileri de oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin seçimlerin ardından düzenlenen ilk Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

    AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasında değişim mesajı vardı. Erdoğan, "Değerlendirme, istişare ve yenilenme sürecimizin sonunda yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Büyük kongremizi bunun vesilesi olarak görüyoruz. Kongremizin öncesinde de farklı kademelerde bayrak değişimlerine gideceğiz. Bunu da bize yakışır bir şekilde yapacağız. Milletin partisi biziz” değerlendirmesinde bulundu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti organlarına spekülasyon uyarısı da vardı. AK Parti’ye ve kurmaylarına sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyalara itibar etmeyeceklerine dikkat çeken Erdoğan, AK Parti’ye dışarıdan istikamet çizilemeyeceğini kaydetti. Erdoğan, fahiş fiyat uygulamalarına yakın vadede ciddi yaptırımlar getireceklerini de söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programının süreceğini kaydederek kararlılık mesajı da verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti’nin MKYK toplantısında Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın yaptığı sunumda aday belirleme şekilleri ve süreçleri anlatıldı. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ise kazanılan-kaybedilen belediyelere dair sayısal verileri paylaştı. Ali İhsan Yavuz da oy dağılımını ve değişimlerini kurulun bilgisine sundu.

    AK Parti MKYK üyelerinin de toplantıda bazı eleştirileri oldu. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sırasında genel merkezin iyi bir istişare yürütemediği ifade edildi. Toplantıda AK Parti’den ayrılan kimi isimlerin yerelde oy kayıplarına neden olduğu da kaydedildi. AK Parti seçmeninin sandığa gitmediği ifade edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow