hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan'da doğru ve dengeli beslenmeye dikkat

    KAYNAKİHA

    Ramazan ayı, doğru ve dengeli beslenme açısından dikkat edilmesi gereken bir dönem. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, sahur ve iftarda hafif gıdalar tüketilmesini vurguluyor. Ayrıca kalp ve şeker hastalarının doktor kontrolü olmadan oruç tutmalarının sakıncalı olduğunun altını çiziyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan’da doğru ve dengeli beslenmek çok önemli, uzmanlara göre sahur ve iftarda hafif gıdalar tüketilmeli. Ayrıca su kaybını giderecek gıdalara da ağırlık verilmeli.

    Ramazanda doğru ve dengeli beslenmeye dikkat

    Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Sahurda ve acıkmayayım diye iftarda çok ani bir şekilde yükleniliyor, bu sefer de göğüs ağrısı başlıyor. Bu sefer tansiyon yükselmeleri ile hastalarımız acile geliyor sahurda ve iftarda iftarınızı açtığınız zaman hafif bir çorbayla açın, hafif gıdalar alın yavaş yavaş arttırın su içmeyi ihmal etmeyin diyoruz. Kızartma, tuzlu, aşırı baharatlı diyetinize dikkat ederken dengeli ve düzenli beslenin” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazanda doğru ve dengeli beslenmeye dikkat

    Uzmanlar kalp, tansiyon ve şeker hastalarının doktor onayı almadan oruç tutmalarının sakıncalı olduğunun altını çiziyor. “Eğer yakın zamanda bypass, stent, balon takıldıysa, kalp krizi geçirdiyseniz, kalp yetmezliğiniz varsa lütfen doktorunuza danışmadan ben ilaçlarımı ayarlarım, tutarım diye ısrar etmeyin sağlığın bir telafisi yok. Tansiyon probleminiz varsa tuz tüketimini dengelemeniz gerekiyor, şeker probleminiz varsa Ramazan’da oruç tutmayın.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow