İhracat 14 ay sonra ilk kez arttı
İhracat 14 ay sonra ilk kez artışa geçti, ihracatçının yüzü güldü. Bu artış moral oldu. İhracat Şubat'ta yüzde 3.1 artarak 10 milyon 790 milyon dolar oldu. Kilogram bazında ihracat yüzde 26 artsa da paritenin olumsuz etkisi sürdü. İhracatın sıçrama yaptığı ülkeler ise Ukrayna ve Mısır oldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ihracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artışla 10 milyar 790 milyon dolar oldu.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, şubat ayına ilişkin ihracat verilerini Karaman'da düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.
Buna göre, ihracat şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artışla 10 milyar 790 milyon dolar oldu.
Ocak'ta dış açık yüzde 13.4 düştü
Bu yılın ilk iki ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,9 düşüşle 20 milyar 387 milyon dolara geriledi.
Son 12 aylık ihracat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 gerileyerek 139 milyar 735 milyon dolar oldu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Osmanlı'dan beri sürdürülüyor! ZİMEM DEFTERİ GELENEĞİ! 9 defteri satın aldılar, 300 bin TL ödediler...
2025 Enflasyon Tahmini Açıklandı! TMCB Enflasyon Tahmini Ne Oldu? TÜİK Enflasyon Oranları
TOKİ ARSA SATIŞI BAŞVURULARI 2025: TOKİ Arsa Satışı Ne Zaman, Arsalar Ne Kadar? İşte Başvuru Şartları
NET ASGARİ ÜCRET 2025 NE KADAR? Asgari Ücrete Zam Mı Geliyor? Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu Mu? Bakan Işıkhan Açıkladı!
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM: Yeni Elektrik Faturalarında Sistem Nasıl Olacak, Nasıl Hesaplanacak?