hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya’da zayıflatıcı gıda takviyesi skandalı

    Japonya’da takviye diyet gıdası olarak üretilen ‘Beni-Koji’, tüketen 5 kişinin ölümüne neden oldu. 100'ü aşkın kişiyi ise hastanelik etti. Şirket yetkilileri ilaçları toplatma işletmelerine başlayarak, kullanıcılardan özür diledi. Gıda takviyesini üreten fabrikaya da Japon sağlık yetkilileri baskın düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vücudu daha dinç tutmak, sağlıklı bir yapı kazandırmak ya da kilo kaybı sağlamak için alınan takviye diyet gıdaları tehlike saçmaya devam ediyor.

    Japonya’da, kırmızı pirinç mayası içeren ‘Beni-Koji’ tüketen onlarca kişi hastaneye kaldırılırken, can kayıpları yaşandı. Hastaların çoğu böbrek rahatsızlığından şikayet etti. Şirket ise hastalıkların kesin nedeni hakkında çok az şey bilindiğini söyledi.

    Japonya hükümeti sağlık yetkilileri, gıda takviyesinin üretildiği fabrikaya bir baskın düzenledi. Şirketin Osaka'daki fabrikasında denetim yapıldı.

    Japon şirketi, olayların ardından bir basın toplantısı düzenleyerek özür diledi. Şirket yetkilileri takviye gıdaları piyasadan topladıklarını duyurularak “Tayvan'da satılan ürünün tam kapsamını bilmiyoruz, ancak üreticilere ürünü geri çağırmaları için çağrıda bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

    Merkezi Japonya’nın batısındaki Osaka kentinde bulunan şirket, son üç mali yılda bu hapın yaklaşık bir milyon kutu satıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya’da zayıflatıcı gıda takviyesi skandalı

    2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow