hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in saldırısı BM yetkilisinin yayınına yansıdı

    Gazze Şeridi’ndeki insani durumu şu an Refah’ta olan BM Yetkilisi Sigrid Kaag CNN International'a anlattı. Gazze'de yardımları ulaştırmanın çok zor olduğunu söyleyen BM Yetkilisi Kaag konuşurken, arkadan gelen drone seslerini duyuluyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in aylardır saldırdığı Gazze Şeridi'ne insani yardım hala yeteri kadar ulaşmıyor. Saldırıların başladığı günden itibaren 4. kez Gazze Şeridi'ne giden ve şu an Refah’ta olan Gazze İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag bölgedeki durumun felaket boyutunda olduğunu söyledi ve "Konuşmaya başladığımızda dronları duyabiliyordunuz. Bu, insani yardım çalışanları ve her şeyden önce Filistinli sivillere hizmet etmeye çalıştığımız insanlar için çok ama çok zorlu bir ortam” ifadelerini kullandı.

    BM Temsilcisi Kaag, Gazze'ye yardımların ulaşmamasında birden fazla faktör olduğunu vurgulayarak, “Her şeye izin verilmesi, koordine edilmesi gereken, yolların kamyonların hareket edemeyeceği kadar kötü durumda olduğu bir ortamda yakıtınız yoksa dünyanın en iyi sürücülerine sahip de olsanız kamyon bir santim bile ilerleyemez. Gazze'de faaliyet göstermek oldukça karmaşık” dedi.

    Gazze'deki durumun giderek kötüleştiğini vurgulayan BM Yetkilisi Sigrid Kaag "Çok fazla yardıma, hemen ihtiyaç var" diyerek "Basit bir örnek; Gazze’deki jeneratörler can çekişir durumda. Yarın arızalanırlarsa son tesislerin çoğu da çalışmayı durduracak. Yedek parça meselesi değil, değiştirme meselesi. Hastanelerin rehabilitasyonu için de aynı şey geçerli. Sağlık hizmetlerine erişebilmek temel bir haktır” sözlerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM Temsilcisi Kaag, ABD’nin denizdeki yardım koridoru hakkında da "Biz her zaman iskeleyi, deniz koridorunu, Gazze’ye doğru türde malların ulaştırılmasında ek bir yol olarak gördüğümüzü söyledik. Bu ek bir şey. Ucuz olan arazinin yerini hiçbir zaman tutamaz. Kara her zaman daha efektif bir yoldur” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow