hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Dışişleri Bakanı İsrail'i uyardı: Bir sonrakinde yanıtımız en yüksek düzeyde olacak!

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan tam da İsrail saldırısının öncesinde CNN International'a konuştu. İsrail'e uyarı yapan İranlı Bakan Emirabdullahiyan, Tahran'ın bir sonraki misillemesinde en yüksek düzeyde uyarı verileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in İran'a yanıtının ardından konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan CNN International Muhabiri Erin Burnett'ın yayınında İsrail’i "Sadece maksimum düzeyde gerçekleştirileceğini ve onlar adına üzüntü verici olacağını söyleyebilirim. Detaylar ülkemin silahlı kuvvetleri tarafından planlandı. Birkaç aydır bazı İsrailli yetkililerin Gazze’de kazanmak için İsrail’in nükleer silah kullanması gerektiğini defalarca tekrarladığına tanık olduk. Ve Amerika’nın İsrail’deki macera peşinde koşan rejime daha fazla dikkat etmesi ve odaklanması gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle uyardı.

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, 'Kırmızı çizgilerimiz aşırılırsa' dedi ve nükleer silah kullanılması olasılığının altını çizdi. Son saldırıları değerlendirerek "İsrail rejimine çok daha güçlü bir şekilde saldırabilirdik ama buna karşın sınırlı ve en düşük çerçevede bir saldırı gerçekleştirdik. Ardından bu yanıtın meşru bir çerçevede ve uluslararası hukuk kurallarına uygun çerçevede yapıldığını duyurduk. Ancak devam etmeyeceğiz. İsrail rejiminin yeniden maceracılığa girişmesi ve İran’ın çıkarlarına aykırı hareket etmesi halinde, bundan sonraki tepkimiz anında ve maksimum düzeyde belirleyici olacaktır" dedi.

    İsrail'e İran’dan verilen yanıtı değerlendiren Emirabdullahiyan, 'Bu saldırıyı devam ettirmeyeceğiz ancak İsrail yanıt verirse, bu sefer uyarmayacağız. En yüksek düzeyde saldıracağız' açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Emirabdullahiyan, "Saldırımız sadece iki askeri üsse yönelikti. Biri nova ekibinin hava üssü, diğeri ise binamıza saldırıların yapıldığı istihbarat ve bilgi merkezleri. Ekonomik ve finans merkezlerini, sivil merkezleri hedef almadık. Sadece F-35 uçaklarının uçtuğu iki nokta oradan havalanarak Golan'daki büyükelçilik binasını hedef aldı. Bu bizim asgari tepkimizdi. Sadece maksimum düzeyde gerçekleştirileceğini ve onlar adına üzüntü verici olacağını söyleyebilirim. Detaylar ülkemin silahlı kuvvetleri tarafından planlandı" dedi.

    İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, olası bir yeni saldırı durumunda İran'ın yanıtının Beyaz Saray'a da iletildiğini kaydetti ve "Beyaz Saray'a ve Washington DC yönetimine bir mesaj gönderdik ve İsrail rejiminin bu vahim hatayı bir kez daha yapması halinde yanıtımızın verileceğini yineledik. Orta Doğu'da gerginlik ve kriz yaratma veya bu tür durumları artırma amacında değiliz ve İsrail rejiminin daha önceki vahim hatalarını tekrarlamamasını içtenlikle umuyoruz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow