hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Görgü tanıkları Moskova'daki dehşet anlarını anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunu kana bulayan saldırı sırasında neler yaşandı? Salondaki görgü tanıkları dehşet anlarını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova'da konser salonuna düzenlenen saldırı Rusya'da bugüne kadar en kanlı eylemlerden biriydi. Saldırı anında salonda olanlar canlarını kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Panikten izdiham da meydana geldi. Görgü tanıkları saldırganların insanları direkt hedef aldığını söyledi. İşte o açıklamalar:

    "Aşağıda, sahne alanında salonun bir kısmından diğerine koşan bir insan dalgası gördüm. Sonra açıkça silah sesleri duydum. Havai fişek değildi ama silah sesleriydi. Atışlar aralıklı değildi, sürekli yaylım ateşi vardı. Hepimiz ayağa kalktık ve koridorlara doğru ilerlemeye çalıştık. İnsanlar paniğe kapıldı, koşmaya başladı ve birbirleriyle çarpıştı, bazıları düştü, bazıları da onları çiğnedi. Ateş hattına baktığımda tavana, havaya ateş etmediklerini, doğrudan konser salonunun ön sıralarında bulunan kalabalığa ateş ettiklerini gördüm. VIP alanı, ilk sıralar, ilk koltuk blokları, orada bir insan kalabalığı vardı, bunlar dağınık insan grupları ya da birkaç kişi değildi, sadece üzerine ateş edilen bir insan kalabalığıydı. Felaketin boyutunu hayal bile edemiyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıkları Moskovadaki dehşet anlarını anlattı

    "Konserin başlamasına iki dakika kala bir çeşit alkış sesi başladı. Asma katta oturuyordum ve sanki alkışlar balkonun yukarısında bir yerden başlıyordu. Herkes seyircilerin alkışladığını, müzisyenleri çağırdığını sanıyordu. İlk başta pek umursamadık, birkaç dakika sonra anormal bir şey olduğu anlaşıldı. Aniden birisi 'Ateş var, hadi tahliye edelim!' diye bağırdı.

    Görgü tanıkları Moskovadaki dehşet anlarını anlattı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow