En fakir devlet başkanı Mujica Türkiye'de
Yaşam tarzı ile sıklıkla haber oldu. Bütün dünya onu mütevazı yaşamıyla tanıdı. Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica. Dünyanın en yoksul devlet başkanı, 12 bin dolarlık maaşının %90'ını bağışlayan bir siyasetçi... Geçtiğimiz mart ayında görevden ayrılan Mujica, yeni çıkan ve kendisini anlatan kitabı "Saraysız Başkan"ın tanıtımı için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) organizasyonu ile Türkiye'ye geldi. Mujica, mütevazı yaşam tarzını CNN TÜRK'e anlattı. Dış haber muhabiri Enver Kaptanoğlu ve kameraman Emre Kınacı'nın haberi.
"Cumhuriyetler kralları ve efendileri ortadan kaldırmak için çıktı. İnsanların eşit olduğunu savunmak için. Ancak monarşik düzen cumhuriyetin içine karıştırılıyor. sanki devlet başkanlığı da monarşiymiş gibi bir imaja dönüşüyor" diyen Mujica, halkı gibi yaşamayı tercih ettiğini söyledi.
Derdi ve endişesinin insanların mutluluğu olduğuna dikkat çeken Saraysız Başkan "Bir tane hayatımız var ve bizden gidiyor. Önemli olan insanların bu hayatta mutlu olarak yaşamasıdır. Görkemli büyük binalar kudret anlamına gelmez" dedi.
Mujica, halk ve yönetici arasındaki bağı muhafaza etme gerekliliğini de vurgulayarak "Yöneticiler ile halk arasında uçurum artarsa uzun vadade halk bunu değiştirir. buna katlanmazlar. çünkü içten içe gücenirler. hükümetle işbirliği içinde olmazlar. işbirliği içinde olmayan bir halkı olan hükümet, yürümez" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!