hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather11°
İstanbul
down-arrowup-arrow
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ahmet Davutoğlu: "Vizeleri kaldırıyoruz"

{ title }

SONRAKİ VİDEO

Polonya'da, Başbakan Ewa Kopacz ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Polonyalı dostlarımızın, büyük Polonya milliyetçileri, vatanperverleri gibi Adam Mickiewicz gibi ülkemizde rahatlıkla gelmelerini teminen Polonya vizeleri tümden kaldırma kararı aldık" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ahmet Davutoğlu, Ulusal Opera Binası'ndaki Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Kapanış Etkinliği'nde, iki ülkenin çok zor dönemlerde hep omuz omuza verdiğini belirtti.

Türkiye ve Polonya'nın kendi geleceklerini tayin konusunda tam bir dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Davutoğlu: "Bu tarihi dostluk ilişkisi Avrupa'nın en eski diplomatik ilişkilerinden biridir" dedi.

"Polonya'nın bağımsızlığı kendi bağımsızlığımız gibi kıymetlidir"

"Bütün Türk milleti adına değerli dostum Ewa Kopacz'a bir kez daha, burada Varşova'da teyiden söylüyorum ki: Polonya'nın bağımsızlığı kendi bağımsızlığımız gibi kıymetlidir ve Türk-Polonya ilişkileri ebediyete kadar dostluk ve vefa ilişkisi olarak devam edecektir" diyen Davutoğlu, iki ülke arasındaki dostluğun sanat ve kültür hayatına da yansıdığını, 17. yüzyılın büyük müzisyeni Santuri Ali Ufki Bey'in, Lehçe ismiyle Bobowski'nin Türk kültür ve müzik tarihine büyük katkılarda bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Polonya Başbakanının konuşmasının ardından, "iki ülke arasındaki ilişkilerin 600'üncü yıl vesilesiyle bir hediyeyi zikretmek istiyorum" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Biraz önce yaptığımız görüşmelerde bu kadar 600 yıl süren dostluktan sonra dostluktan özellikle Polonyalı dostlarımızın, büyük Polonya milliyetçileri, vatanperverleri gibi Adam Mickiewicz gibi ülkemizde rahatlıkla gelmelerini teminen Polonya vizeleri tümden kaldırma kararı aldık.

Bundan sonra her Lehistanlı hiçbir prosedüre tabi olmadan atalarının geldiği gibi özgürce İstanbul'a, kendi şehirlerine gelebilecekler. Değerli dostum, Sayın Başbakan Ewa Kopacz da buna bir cevaben hava ulaşımında frekans sayısını artırma ve Avrupa Birliği'nde Türkiye'ye Şengen vize serbestiyeti konusunda Türkiye'ye tam destek verme konusunda bize söz verdi.

Ümit ederiz inşallah hem hava ulaşımı artar hem de Türkiye, Türk vatandaşları da bütün Avrupa'da yine özgürce dolaşma hakkını en kısa zamanda Polonya'nın desteğiyle elde ederler. Biz Polonya'yı Türkiye'nin her yerde sözcüsü olarak destekleri için teşekkür ediyoruz Avrupa Birliği'nde sözcüsü olarak görüyoruz bizi temsil etme anlamında, biz de her yerde Polonya'nın çıkarlarını kendi çıkarlarımız gibi temsil edeceğiz."

Acun Ilıcalı'yı sordu, güvenlik görevlisini bıçakladı

Hüseyin Aygün'den Osmanlıca çıkışı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Erdoğan: "Devlete 'yurttaş dini'ni egemen kılmaya çalışıyorlar"

Günde 10 kutu kola içti bakın ne hale geldi?

İnançer'in sözleri... İki kişi görevden uzaklaştırıldı

Eski AK Partili vekil Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Sağlık Bakanlığı'ndan "damacana su" açıklaması

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow