Yüksekova'nın kedileri Bitlis'e gönderildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalardan zarar görmemeleri için Yüksekovalı bir hayvansever tarafından toplanan ve bir süre Van’da bakılan 10’u yavru yaklaşık 35 kedi sahiplendirilmek üzere Bitlis’e gönderildi.
Van ve Bitlis Orman Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile Bitlis’e ulaştırılan kediler, Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) Bitlis İl Temsilciliğine teslim edildi.
Aydın'da bomba sanılan paketten kedi çıktı
Teslim alınan çatışma mağduru kediler, sağlık kontrolünden geçirilerek sahiplendirilmek üzere kedi bakımevine yerleştirildi.
Sur'dan kurtardı İstanbul'a getirdi
Sağ salim şekilde Bitlis’e ulaştırılan kediler ilk başta biraz hırçın davransalar da kısa sürede ortama uyum sağladı. Şimdilik geçici olarak Bitlis’teki kedievinde koruma altına alınan kediler, yapılacak sözleşme ile tek tek sahiplendirilecek.
Gerek bölgedeki gerekse Yüksekova’daki çatışmalı ortamın insanları olduğu gibi diğer canlıları da olumsuz etkilediğini belirten HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin, HAYTAP olarak çatışma bölgelerinde zor durumda kalan hayvanlara yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?
Kırklareli'nde korkunç olay! Süs havuzunda elektrik akımına kapılan 4 kişi hastaneye kaldırıldı