hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni anayasa süreci haftaya başlıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni anayasa için süreç haftaya başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, "23 Nisan haftasından sonra partilerle yapacağımız temasla süreci başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni anayasa için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde süreç başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Özel Oturumunda yeni anayasa sürecinin önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu. “23 Nisan haftasından sonra önce partilerle yapacağımızı temasla süreci başlatmayı düşünüyoruz. STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının, fikri olan kurumların sürece açık şekilde katkı vermesini temenni ediyoruz.”

    Meclis Başkanı yeni anayasa için "uzlaşı" vurgusu yaptı. “Anayasa hakkında konuşurken hepimizin bildiği şey bir kesimin bir partinin değil tüm kesimlerim uzlaşı ile çıkarabildiği bir anayasa teklifinin önümüzdeki dönemde hazırlanması ve sunulması siz değerli üyelere sorumluluk düşüyor.”

    Yeni anayasa süreci haftaya başlıyor

    Kurtulmuş, yeni anayasa "Türkiye’nin boynunun borcu" dedi ve ekledi: “TBMM anayasa yapma gücüne sahiptir. Doğru zemin TBMM'dir. Önyargısız şekilde konuşarak Türkiye’nin ihtiyacı olan sivil, yeni anayasayı yapması Türkiye’nin boynunun borcudur. Anayasa ile ilgili 2 süreçte konuştum. Esasa ilişkin tek bir cümle etmedim. Geçmişte nasıl 64 maddede anlaşıldıysa bugün partiler bir araya gelip yine anlaşabilir.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni anayasa süreci haftaya başlıyor

    Meclis Başkanı tüm siyasi partileri ziyaret edecek. Yeni anayasanın uzlaşı zemininde olması gerektiği bir kez daha vurgulanacak. Ardından AK Parti grubu, Meclis’teki tüm siyasi partileri ziyaret edecek, bu kez yeni anayasa yapım sürecinin usulü üzerine görüşmeler gerçekleştirilecek. Partiler tarafından yapılan yeni anayasa hazırlıklarının Meclis Başkanlığı’na sunulması ve komisyon çalışmalarının başlaması bekleniyor. Öte yandan Meclis Başkanlığı tarafından yeni anayasa için bir de sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden de görüş alınacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow