hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da kar hayatı felç etti! İki ayrı bölgeye çığ düştü, okullar tatil edildi

    Vanda kar hayatı felç etti İki ayrı bölgeye çığ düştü, okullar tatil edildi
    expand
    KAYNAK DHA

    Van'ı etkisi altına alan kar yağışı, kentte yaşamı felç etti. Kar, kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. 11 ilçede ise okullar tatil edildi. Şehrin iki ayrı bölgesine de çığ düştüğü öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Martta lapa lapa yağan kar Van'ı etkisi altına aldı. Şehrin kısa sürede beyaza bürünmesinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki yollarda trafiğin aksamaması için kar temizliği yaptı.

    VAN'IN 11 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

    Van'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 11 ilçede eğitim öğretime bir gün ara verildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli, hamiye ve kronik hastalığı olan memurlar da idari izinli sayılacak." denildi.

    Vanda kar hayatı felç etti İki ayrı bölgeye çığ düştü, okullar tatil edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İKİ AYRI BÖLGEDE YOLA ÇIĞ DÜŞTÜ; ÇATAK İLÇESİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

    Van'da etkili olan kar sonrası Van- Çatak karayolu ile Çatak- Pervari karayolunun iki ayrı noktasına çığ düştü. Karayoluna düşen çığlar nedeniyle ilçeye her iki taraftan ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri ulaşım sağlanamayan ilçe yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışı nedeniyle ilçeye elektrik de verilemiyor. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mahalle ziyaretinden dönerken yola çığ düştüğünü, çığ riski nedeniyle araçlarını çığ bölgesinde bırakarak yaya olarak diğer tarafa geçtiklerini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow