hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı'nın tavuk eti ihracatı kısıtlamasından sonra tavuk fiyatları düşecek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Kanatlı et ihracatına kısıtlama getirildi. Peki bu kısıtlama fiyatları düşürecek mi? Ayrıntıları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tavuktaki fiyat artışı durmak bilmiyor, bu kapsamda Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ konuyla ilgili, “Dolarda %10’luk artış, altında %26’lık bir artış vardı ama tavukta bir anda ne olduysa %172’lik bir artış yaşandı. Ticaret Bakanlığı beyaz ette yani tavuk ihracatında bir takım sınırlama kısıtlama yaparak yani arz talep dengesi oluşturarak tavuktaki bu fahiş fiyatlandırılmanın önüne geçileceği açıklamasında bulundu” şeklinde konuştu.

    Ticaret Bakanlığının tavuk eti ihracatı kısıtlamasından sonra tavuk fiyatları düşecek mi

    Türkiye, kümes hayvancılığı ve beyaz et sektöründe üretici ve ihracatçı ülkeler arasında önemli bir konuma sahip. Son dönemde beyaz et sektöründe fiyatların artması şikayetlere neden oldu. “Aslında mart ve nisandaki 73 liralık bütün tavuğun 90 liradan başlayıp 120-150 yani tavuğun semte göre kasabın yerine göre konumuna göre 150-200 liraya kadar fahiş bir şekilde arttığını biz tespit ettik.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığının tavuk eti ihracatı kısıtlamasından sonra tavuk fiyatları düşecek mi

    İhracat kısıtlamasının hayata geçmesi tüketiciyi nasıl etkileyecek? “Dolayısıyla piyasaya iç piyasaya ne kadar çok kanat sürerseniz fiyat o kadar makul ve mantıklı bir hale gelecek ama firmalar ben ihraç ediyorum piyasaya daha az süreceğim dedikleri noktada da bu sefer vatandaş bulmadığı için 100 lira olsa da alıyor 200 lira da olsa alıyor. Alan alıyor alamayan da alamıyor mağdur oluyor. Yani bu sisteminde önüne geçilecek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow