Tarihi eser kaçakçılarına suçüstü
Kırıkkale’den İzmir’e gelerek tarihi eser satışı yapmaya hazırlanan 2 kişi, polis ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı.
Haberin Devamı
/

İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri M.A.(39) ile A.E.(54) adlı şahısların Kırıkkale’den gelerek İzmir’de tarihi eser satışı yapacakları bilgisine ulaştı.
/

Bunun üzerine il genelinde girişleri kontrol altına alan ekipler durdukları bir araçta arama yaptı. Araçta yapılan aramada farklı ebatlarda 34 adet sikke, 2 adet metalden yapılmış kase ve 1 adet taş parçası olmak üzere, toplam 37 adet malzeme ele geçirilerek araçta bulunan M.A. ve A.E. gözaltına alındı.
Haberin Devamı
/

M. A ve A. E, ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.