Sur'da bombalı saldırı: 11 asker yaralandı

Diyarbakır Sur' İlçesi'nde bugün PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirerek düzenlediği saldırıda 3 askerin yaralanmasının ardından çatışmalar devam etti. Sur'un değişik bölgelerinde PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamalarda 8 askerin daha yaralandığı belirtildi.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Dün teröristlerin tuzakladıkları bombayı patlattığı saldırıda polis memurları Kenan Ardıç ile Orhan Dilekci'nin şehit olmasının ardından operasyonlar, ilçenin Fatihpaşa, Savaş, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğunlaştırıldı.
Sık sık silah ve patlama seslerinin geldiği ilçede bugün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlatması sonucu, şarapnel parçalarının isabet ettiği 3 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Sur'un değişik bölgelerinde PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıları infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamalarda 8 asker daha yaralandı.
Şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle yaralanan askerin durumlarının hafif olduğu öğrenildi. Bugün yaralanan toplam 11 askerin tedavileri Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sürüyor. İlçeden silah ve patlama sesleri de gün boyu duyuldu.
Bomba için tüp çaldılar
PKK'lıların özellikle Fatihpaşa ile Hasırlı mahallerin de bir çok eve elektrikli fünye, bubi tuzaklı bombalar yerleştirdiği ve patlayıcıların 30 ile 150 kilo arasında değiştiği belirlendi. Güvenlik birimleri, Kasım ayından itibaren kentte bir çok tüpçüden 300 kadar LPG tüpünün çalındığı ve bu tüplerin de Sur'da bomba yapımında kullanıldığını tespit etti. Güvenlik güçleri, bölgede yaşanan çatışmaların yanı sıra tuzaklanan bombaların imhasını da gerçekleştiriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dehşet anları! Yolunu kesip öldüresiye dövdüler: Defalarca bıçaklandı
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi