Sultanahmet'teki patlama ile ilgili yayın yasağı getirildi

Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı. Yasak; olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.
Başbakanlık, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.
Sultanahmet Meydanı'nda patlama
ABD'den Sultanahmet patlaması için açıklama
RTÜK, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan "yayın yasağı" konulu Başbakanlık yazısını da internet sitesinden paylaştı. Yazıda, "15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve TelevizyonlarınKuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.
12/01/2016 tarihinde İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamanın anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür" ifadesi kullanıldı.
RTÜK'ten açıklama
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlama nedeniyle Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verildiği duyurulmuştu. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki patlamanın ardından Başbakanlık tarafından getirilen geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmemesini kapsıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Narin Güran'ın son fotoğrafı ortaya çıktı! Dikkat çeken detay
BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? 30-31 Mart, 1 Nisan Ramazan Bayramı hava durumu!
9 günlük tatil başlıyor: Bayram göçünün maliyeti ne kadar?
SON DAKİKA... Meteoroloji haritayı paylaştı! Bayramda hava nasıl olacak?
"Özgür Özel’in yol haritası: Adım adım cumhurbaşkanı adaylığı planı!" Abdulkadir Selvi yazdı