Sinop'ta yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı
Sinop'un Saraydüzü ilçesi Asarcık Köyü mevkiinde yolcu otobüsünün, kötü hava koşullarının etkisiyle sabaha karşı şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.
Kaza bu sabaha karşı Sinop'un Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde meydana geldi. Ahmet Erken yönetimindeki 57 AS 376 plakalı yolcu otobüsü Ankara'dan Sinop'a giderken, Asarcık Köyü mevkiinde aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yvuarlandı. Kazada 3 kişi olay yerinde, 1 kişi de ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada 27 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Boyabat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan 2 yaralının ise Samsun'a sevk edildiği belirtildi.
Dağ yolunda karda kayan otobüsü yolcular itti
Kazada yaralanan otobüsün muavini Aykut Gökmen, "Hiçbir şekilde yol çalışması yoktu. Karın üzerinde araç gidiyordu. Kaza olduktan sonra yolu açtılar. Olay yerine gelen ambulans bile kaydı. Yol olduğu gibi buzdu yol" dedi.
Sinop Valiliği'nden de kazayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "29.12.2016 Perşembe günü sabaha karşı 04.00 sıralarında Ankara’dan Sinop’a seyir halinde olan yolcu otobüsünün olumsuz hava şartları nedeniyle İlimiz Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde şarampole devrilmesi sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 27 vatandaşımız yaralanmıştır. Kazada yaralanan vatandaşlarımız Boyabat Devlet Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve durumu ağır olan yaralılarımız ise Samsun İline sevk edilmiştir. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Şanlıurfa’da Feci Kaza: 2 Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı, Aynı Aileden 3 Ölü!
Kan donduran cinayet! 24 yaşındaki Hatice toprağa verildi: Anneden yürek yakan feryat
15 Yaşındaki Gülden’i 20 Bıçak Darbesiyle Öldüren Cani, Cinayeti Önceden Mesajla Paylaşmış: “Cezaevinde Koğuş Ağası Olacağım”
Adana'da 6 Günlük Acı Son: Cumali Timi Toprağa Verildi
Gözü Önünde Evi Yanan Kadın Sinir Krizi Geçirdi